Alles om je vraag te beantwoorden

Heb je vragen over onze dienstverlening? 

Misschien vind je het antwoord in onze veelgestelde vragen.

Account aanmaken

Een VDAB-account biedt heel wat voordelen.

Om een account aan te maken, moet je je registreren.

  • Registreer je als zaakvoerder? Dan moet je naam 
    terug te vinden zijn in de rubriek 'functies' in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).
  • Registreer je als werknemer? Bekijk waarmee je rekening moet houden
Goed om te weten: maak je een account aan, dan gebruiken we jouw gegevens uit de Kruispuntbank van Ondernemingen. Het is dus belangrijk dat ze up-to-date zijn. Je kan ze zelf aanpassen via 'My Enterprise'

We leggen uit hoe je op een veilige en makkelijke manier kan inloggen op je VDAB-account.

Als je een account aanmaakt, moet je algemene voorwaarden accepteren. Dit om de rechten van alle betrokken partijen (werkgever, werkzoekenden, VDAB) optimaal te beschermen en om misbruik tegen te gaan.

Volg je deze algemene voorwaarden niet, dan krijg je een sanctie

Afhankelijk van de activiteiten die je bedrijf doet, krijg je een aangepaste dienstverlening van VDAB.

Als je je registreert word je administrator van de onderneming (hoofdzetel). Je hebt dan toegang tot Mijn VDAB voor zowel de onderneming als de onderliggende vestigingen. Bovendien heb je ook toegangsbeheer. Dit betekent dat je:

  • toegangsrechten kan toekennen aan gebruikers binnen de onderneming. 
  • administrators kan toevoegen aan de vestigingen van je onderneming. De administrator van de vestiging kan toegangsrechten toekennen aan gebruikers binnen zijn vestiging.


Bekijk onze video voor meer info.

Het volstaat om te registreren met de bedrijfsgegevens van je onderneming (hoofdzetel).  

Wanneer je bent geregistreerd, kan je als administrator zowel de onderneming als de onderliggende vestigingen beheren.

Als je een account hebt, moet je je houden aan onze kwaliteitsrichtlijnen. Volg je deze richtlijnen niet, dan krijg je een sanctie.

De akkoordverklaring moet ondertekend worden door de zaakvoerder van je onderneming waarvan de naam terug te vinden is in de rubriek ‘functies’ in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Handtekeningen in opdracht van de zaakvoerder zijn niet geldig. 

De zaakvoerder moet dit doen omdat we zeker willen zijn dat we enkel toegang geven aan werkgevers die aan alle voorwaarden voldoen. 

Na het opladen van de akkoordverklaring, nemen we binnen de drie werkdagen contact met je op.

Vacature publiceren

Bekijk hoe je je vacature kan publiceren op onze site.

Niks. Het publiceren van vacatures is gratis. Zowel voor werkgevers als voor uitzendkantoren en wervings- en selectiekantoren.

Kandidaten vinden

Dit is een databank met cv's van sollicitanten. Via uitgebreide zoekfuncties op beroep, studies, regio… of via trefwoorden selecteer je een aantal cv's. Vervolgens kan je die persoonlijke selectie bewaren, zodat je ze niet iedere keer opnieuw hoeft in te geven.

Als werkgever, wervingskantoor of uitzendkantoor kan je gratis zoeken in de cv-databank. Opgelet: uitzendkantoren moeten wel erkend zijn in Vlaanderen.

We doen er bij VDAB alles aan om ervoor te zorgen dat je vacature ingevuld geraakt. Je kan ze gratis op onze jobsite plaatsen en zoeken in meer dan 180.000 cv’s. Bovendien bieden we extra mogelijkheden aan.

Ja, we kunnen je op twee manieren helpen.

Nee, je mag hier zelf over beslissen. Het gaat erom de meest geschikte kandidaat te vinden voor jouw vacature.

Heb je de vacature zelf gepubliceerd, dan moet je die afsluiten in je account.

  • Op die manier wordt je vacature verwijderd uit de jobdatabank.
  • Doe je dit niet, dan zal je nog sollicitaties ontvangen voor een vacature die al ingevuld is. Frustrerend voor beide partijen.
  • Je vacature afsluiten, doe je door in je account te kiezen voor 'Beheer een job', op de bewuste vacature te klikken en vervolgens op 'Afsluiten'.

Heb je je vacature via een bemiddelaar gepubliceerd, dan breng je die zo snel mogelijk op de hoogte. De bemiddelaar verwijdert je vacature uit de databank. 

Wil je graag feedback geven aan VDAB over de kandidaten die je over de vloer kreeg? Of vraagt VDAB jou of je feedback wil geven over een sollicitant en wil je weten waarom? Ontdek hoe je feedback geeft.