Overheidssteun voor wie aanwerft

De overheid heeft financiële tegemoetkomingen voor wie medewerkers aanwerft. We zetten de interessantste tegemoetkomingen voor je op een rij.

Eigen zaak

Heb je een eigen zaak en werf je voor het eerst personeel aan, dan kan je een RSZ-vermindering krijgen voor je eerste 3 werknemers. Lees meer over deze 'doelgroepvermindering voor eerste aanwervingen'.

Bekijk alle voordelen voor ondernemers.

Jongeren

Werf je een jongere aan zonder concrete werkervaring of diploma, maar met bakken goesting en flexibiliteit? Misschien kom je in aanmerking voor deze tegemoetkomingen:

58 jaar of ouder

Als je voor iemand van 58 jaar of ouder kiest, krijg je niet alleen massa's ervaring in ruil maar krijg je misschien ook een RSZ-vermindering.

Medewerkers met een gezondheidsprobleem

Werf je een medewerker aan met een ziekte of beperking? Dan kom je in aanmerking voor financiële tegemoetkomingen.

Langdurig werkzoekend

Wie al lang werkloos is, heeft het extra moeilijk om een job te vinden. Je krijgt onder bepaalde voorwaarde een RSZ-vermindering als je iemand aanwerft die minstens twee jaar werkloos was. Lees meer over de 'doelgroepvermindering voor personen zonder recente, duurzame werkervaring'.

Horeca

Heb je een eigen horecazaak en werf je vast personeel aan? Dan kan je misschien genieten van een vermindering van je werkgeversbijdragen. Lees meer over de 'doelgroepvermindering vaste werknemers horeca'.

Tijdelijke tewerkstelling

Wil je op een voordelige manier extra personeel inzetten tijdens piekmomenten? Werk met:

Op deze pagina

Ook interessant