Overheidssteun voor wie aanwerft

De overheid heeft financiële tegemoetkomingen voor wie medewerkers aanwerft. We zetten de interessantste tegemoetkomingen voor je op een rij.

Eerste aanwerving

Heb je een eigen zaak en werf je voor het eerst personeel aan, dan hoef je voor je eerste medewerker geen RSZ te betalen en krijg je RSZ-vermindering voor je 5 volgende medewerkers. Lees meer over deze 'doelgroepvermindering voor eerste aanwervingen'.

Bekijk alle voordelen voor ondernemers.

Jongeren

Werf je een jongere aan zonder concrete werkervaring of diploma, maar met bakken goesting en flexibiliteit? Misschien kom je in aanmerking voor deze tegemoetkomingen:

58-plussers

Als je voor een 58-plusser kiest, krijg je niet alleen massa's ervaring in ruil maar krijg je misschien ook een RSZ-vermindering.

Medewerkers met een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking

Geef je kansen aan een persoon met een arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem?

Langdurig werkzoekend

Wie al lang werkloos is, heeft het extra moeilijk om een job te vinden. Je krijgt een premie van maximum 4.000 euro als je een kandidaat aanwerft die minstens 2 jaar werkloos was. Lees meer over de 'aanwervingsincentive als je een langdurig werkzoekende aanwerf'.

Horeca

Heb je een eigen horecazaak en werf je vast personeel aan? Dan kan je misschien genieten van een vermindering van je werkgeversbijdragen. Lees meer over de 'doelgroepvermindering vaste werknemers horeca'.

Tijdelijke tewerkstelling

Wil je op een voordelige manier extra personeel inzetten tijdens piekmomenten? Werk met:

Ook interessant