U bent hier

Doe beroep op overheidssteun

De Vlaamse overheid voorziet heel wat financiële tegemoetkomingen voor wie medewerkers aanwerft met extra noden. We zetten de interessantste tegemoetkomingen voor je op een rij.

Jongeren

Werf je een jongere aan zonder concrete werkervaring of hoger diploma, maar met bakken goesting en flexibiliteit? Misschien kom je in aanmerking voor deze tegemoetkomingen:

55-plussers

Als je voor een 55-plusser kiest, krijg je niet alleen massa's ervaring in ruil maar ook een aanzienlijke RSZ-vermindering.

  Medewerkers met een arbeidsbeperking

  Geef je kansen aan een persoon met een arbeidsbeperking? Dan krijg je een Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) ter compensatie van je rendementsverlies en bijkomende kosten.

  Bovendien betalen we je kosten terug als je een aanpassing doet aan de werkplek van je medewerker omwille van zijn arbeidsbeperking. 

  Langdurig werkzoekend

  Wie al lang werkloos is, heeft het extra moeilijk om een job te vinden. Om de tewerkstelling van langdurig werkzoekenden te bevorderen, voorziet de overheid een premie van ruim 4.000 euro als je een kandidaat aanwerft die minstens 2 jaar werkloos was. 

  Ook interessant