U bent hier

Vraag als werkgever de terugbetaling aan van een aanpassing aan de werkplek

Pas je de werkplek aan van een medewerker omwille van een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking? We leggen uit hoe je een terugbetaling aanvraagt. 

Belangrijk om te weten

  • Vraag eerst de terugbetaling aan en koop dan pas het materiaal. Anders kunnen we je kosten niet terugbetalen. 
  • Na de goedkeuring heb je een jaar de tijd om het materiaal aan te kopen. Je kan het bedrag voorschieten of afspreken met de winkel dat wij direct aan hen betalen.
  • Bezorg de factuur en je betalingsbewijs binnen de 6 maanden na je aankoop aan ons. Je kan dit zelf doen of aan de winkel vragen om dit te doen. 
  • Heb je het bedrag voorgeschoten? Dan storten we het verschuldigde bedrag terug op je rekening.

Doe je aanvraag zelf via Mijn VDAB

Log in op Mijn VDAB. Klik op 'Premies' en vraag de terugbetaling aan. 

Doe je je aanvraag via Mijn VDAB, dan hoef je je persoonsgegevens niet zelf in te vullen en kan je de status van je aanvraag opvolgen. 

Heb je nog geen login? Registreer je dan eerst. Heb je al een login, maar ken je je wachtwoord niet meer? Bel naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

Lukt het niet om je aanvraag via Mijn VDAB te doen? Vul het online aanvraagformulier in, print het, onderteken het, scan het en mail het naar ons.

Is het te moeilijk om zelf je aanvraag te doen?

Contacteer onze experts. Zij helpen je graag verder. 
 

Ga je niet akkoord met onze beslissing?

Vul binnen de 45 dagen na ontvangst van onze beslissing het formulier gemotiveerd verzoek heroverweging in en bezorg het aan onze experts.