Advies CMW aanvragen voor kandidaat werknemer

Indien de door jou voorgestelde kandidaat nog geen advies collectief maatwerk heeft of indien de door jou voorgestelde kandidaat een advies collectief maatwerk had waarvan de geldigheid is verstreken, volg je de volgende werkwijze:

  1. Je publiceert als werkgever een vacature in de deeldatabank (Mijn VDAB). VDAB zet op jouw vraag de vacature 'hangend', zodat geen andere werkzoekenden worden toegeleid.
  2. Je meldt jouw kandidaat aan bij de vacatureconsulent om een ticket CMW aan te vragen. Je bezorgt via mail aan de vacatureconsulent volgende documenten:
    • een grondig ingevuld aanmeldingsformulier - elektronisch ingevuld. Opgelet: de laatste pagina van dit aanmeldingsformulier is een privacyverklaring waarmee de kandidaat toelating geeft aan VDAB om relevante info op te vragen bij partners. Laat de kandidaat dit grondig lezen, invullen en ondertekenen.
    • een door de kandidaat werknemer getekend aanvraagformulier tot advies op collectief maatwerk.
    • alle relevante verslagen of attesten - indien de werknemer in medische begeleiding is bij een arts-specialist kan je dit document gebruiken om informatie op te vragen.

De vacatureconsulent bezorgt deze documenten aan de bevoegde dienst van VDAB. De vacatureconsulent zal je informeren als de dienst een advies heeft geformuleerd. Je hoeft zelf geen contact op te nemen met deze dienst van VDAB.

Opgelet: enkel wanneer de vacatureconsulent aangeeft dat er geen andere geschikte kandidaten zijn voor deze vacature, zal deze vraag prioritair behandeld worden. In alle andere gevallen komt het dossier in de gewone flow van behandeling en kan het meerdere weken duren vooraleer VDAB een advies formuleert.