Terugbetaling aanpassing werkplek voor werkgevers

Pas je de werkplek van je medewerker aan omwille van een arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem? Dan betalen we je kosten onder bepaalde voorwaarden terug.

Wat is het?

We betalen je aankoop- en installatiekosten terug als je een aanpassing doet aan de werkplek van je medewerker. Dit is alles in het bedrijf dat niet verplaatst kan worden. Bijvoorbeeld een lichtsignaal op een machine met geluidsignalen, een hellend vlak, aangepast sanitair, een traplift, een auto die je laat aanpassen...

Koop je een aangepast model van materiaal dat je al hebt in je bedrijf? Dan betalen we het verschil terug tussen het aangepaste model en het standaardmodel. Als je bijvoorbeeld een gewone deur automatisch laat openen, betalen we de kost van de automatisatie terug en niet de kost van de deur.

Voor wie?

Je beantwoordt aan deze voorwaarden.

  • Je medewerker heeft recht op terugbetaling van een aanpassing aan de werkplek.
  • De aanpassing is niet beschikbaar in je bedrijf en niet courant in je beroepstak, noodzakelijk voor je medewerker en de winst staat in verhouding met de kosten.
  • Het is geen aanpassing die je sowieso moet voorzien op basis van de wet rond preventie en welzijn op het werk.
  • Je krijgt geen andere tegemoetkoming voor de aanpassing en je medewerker krijgt voorrang bij het gebruik van de aanpassing.
  • Je geeft VDAB de kans om de werkplek te bekijken en in te schatten of de aanpassing noodzakelijk is.
  • Je brengt de tegemoetkoming niet in als bedrijfslast bij de belastingaangifte.

Interesse?

Vraag eerst de terugbetaling aan en koop dan pas het materiaal aan voor de aanpassing. Anders kunnen we je kosten niet terugbetalen.

Vraag de terugbetaling aan

Ben je zelfstandig?

Ook als zelfstandige kan je een terugbetaling krijgen als je je werkplek aanpast omwille van je arbeidsbeperking. Lees onze info voor zelfstandigen.