U bent hier

Rekruteren buiten Vlaanderen

Heb je een vacature die moeilijk ingevuld geraakt? Dan kan je ook kandidaten rekruteren buiten Vlaanderen. We helpen je om geschikte werknemers te vinden en bieden taalcoaching op de werkvloer aan.

 • In onze cv-databank zitten heel wat profielen van Brusselse, Waalse en buitenlandse kandidaten. Als je je registreert voor Mijn VDAB kan je er gratis gebruik van maken.
 • Op het EURES-portaal krijg je als werkgever gratis toegang tot meer dan 400.000 cv's van kandidaten die mobiel zijn in Europa.

Wil je extra hulp bij het vinden van kandidaten buiten Vlaanderen? Dat kan! Om jouw geschikte kandiaat te vinden, werken we nauw samen met onze collega's uit Brussel, Wallonië en zelfs internationaal.

1. Kandidaten uit Wallonië, Duitstalig België of Brussel

 • Ben je op zoek naar mensen uit Wallonië of Duitstalig België? Contacteer een van onze interregionale bemiddelaars. We bekijken samen met jou wat de taalvereisten en technische vereisten zijn van je vacature, zoeken geschikte kandidaten en beantwoorden je praktische vragen.
 • Ben je op zoek naar kandidaten uit Brussel? Neem contact op met onze collega's van Actiris. Zij helpen je graag verder.
   
 • Bekijk de getuigenissen van werkgevers die met ons in Wallonië of Brussel rekruteerden: Burgerking, Asco en JBC.

2. Kandidaten uit de EER

 • Zijn er voor jouw vacature onvoldoende kandidaten te vinden in België en wil je mensen aanwerven die afkomstig zijn uit de EER? Mail ons Work in Flanders-team via international@vdab.be en één van onze internationale bemiddelaars helpt je met jouw zoektocht naar kandidaten in het buitenland, verspreidt jouw vacatures en beantwoordt jouw praktische vragen. 
   
 • Je bedrijf kan ook deelnemen aan een van onze Work in Flanders-days: kleinere jobbeurzen in het buitenland waar we ons exclusief richten op kandidaten voor moeilijk in te vullen vacatures in Vlaanderen. Benieuwd hoe zo'n Work in Flanders-day eruit ziet? Bekijk deze getuigenis uit Portugal of neem contact op met een internationale bemiddelaar via international@vdab.be.
 • Enkele aandachtspunten die je helpen bij de aanwervingsprocedure:
  • Als je kandidaat nog niet in het bezit is van een Belgisch rijksregisternummer, kan je gemakkelijk en snel een BIS/INSZ-nummer aanvragen via https://www.sigedis.be. Op die manier kan je medewerker al aan de slag zonder dat hij een rijksregisternummer heeft.
  • Kandidaten uit de EER hebben geen arbeidsvergunning nodig om hier te werken. Er is vrij verkeer. Ze moeten in België wel een verblijfsvergunning aanvragen, maar dat is louter een formaliteit. 
  • De landen die tot de EER behoren zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In Zwitserland gelden dezelfde regels als binnen de EER.

Taalcoaching op de werkvloer

Ervaren je anderstalige werknemers problemen op de werkvloer omdat ze het Nederlands niet voldoende onder de knie hebben? Dan is onze opleiding Nederlands op de werkvloer geknipt voor hen. De opleiding wordt op maat gemaakt en vindt plaats op de werkvloer.