U bent hier

We gaan ver om voor jou de geschikte kandidaat te vinden

wereldkaart

Heb je een vacature die moeilijk ingevuld geraakt? Dan kan je ook kandidaten rekruteren buiten Vlaanderen. VDAB helpt je om geschikte werknemers te vinden en biedt een opleiding 'Nederlands op de werkvloer' aan.

In onze cv-databank zitten heel wat profielen van buitenlandse kandidaten. Als je je registreert voor Mijn VDAB kan je er gratis gebruik van maken.

Wil je liever wat extra hulp bij het vinden van de juiste kandidaten buiten Vlaanderen? Dat kan!

1. Kandidaten uit Wallonië of Duitstalig België

Ben je op zoek naar mensen uit Wallonië of Duitstalig België? Contacteer een van onze interregionale teams. We bekijken samen met jou wat de taalvereisten en technische vereisten zijn van je vacature, zoeken geschikte kandidaten en beantwoorden je praktische vragen.

Wil je meer info? Bekijk ons filmpje of lees de brochure.

2. Kandidaten uit de EER

Wil je graag mensen aanwerven die afkomstig zijn uit de EER? Contacteer via onze servicelijn een consulent van Eures. De consulent helpt je om je vacature te verspreiden, zoekt geschikte kandidaten en beantwoordt je praktische vragen.

De landen die tot de EER behoren zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In Zwitserland gelden dezelfde regels als binnen de EER.

Enkele aandachtspunten die je helpen bij de aanwervingsprocedure:

  • Als je kandidaat nog niet in het bezit is van een Belgisch rijksregisternummer, kan je gemakkelijk en snel een BIS/INSZ-nummer aanvragen via http://www.sigedis.be. Op die manier kan je medewerker al aan de slag zonder dat hij een rijksregisternummer heeft.
  • Kandidaten uit de EER hebben geen arbeidsvergunning nodig om hier te werken. Er is vrij verkeer. Ze moeten in België wel een verblijfsvergunning aanvragen, maar dat is louter een formaliteit. 
     

Nederlands op de werkvloer

Ervaren je anderstalige werknemers problemen op de werkvloer omdat ze het Nederlands niet voldoende onder de knie hebben? Dan is onze opleiding Nederlands op de werkvloer geknipt voor hen. De opleiding wordt op maat gemaakt en vindt plaats op de werkvloer.