Op zoek naar de witte raaf

Vind je moeilijk personeel voor je onderneming? De krapte op de arbeidsmarkt is een van de grootste uitdaging op dit moment. Heel wat bedrijven zoeken creatieve oplossingen. Ontdek in de podcastreeks van VDAB en DVO hoe bedrijven nieuwe medewerkers vinden en hen omvormen tot witte raven.

Achter elk masker schuilt een witte raaf

De zoektocht naar talent verloopt tegenwoordig moeizaam. Als werkgever haal je meer uit de arbeidsmarkt als je je ook openstelt voor profielen die op het eerste zicht niet helemaal matchen met je vacatures. 

Kandidaten met minder ervaring of ontbrekende competenties kunnen groeien op de werkvloer. Met de juiste opleiding en ondersteuning haal je de witte raaf in elke nieuwe medewerker naar boven.

Laat je inspireren door creatieve oplossingen en verrassende inzichten van andere werkgevers.

Getuigenissen van werkgevers

Werkgever Boven Yvo

"Het is een verhaal van samen sterk staan om de uitdagingen te kunnen aangaan."

Sven De Haeck
Directeur strategie VDAB

In deze aflevering vertellen Caroline Seghers (HR-verantwoordelijke Boven Yvo) en Sven De Haeck (Directeur strategie VDAB) hoe bedrijven en VDAB samenwerken en omgaan met de problemen op de arbeidsmarkt.
Beluister de volledige podcast of bekijk de aflevering op Youtube.

Werkgever Washville

"De afgelopen jaren zagen we een kentering. Door een krappe arbeidsmarkt gaan werkgevers op een andere manier werven door bijvoorbeeld medewerkers zelf op te leiden."

Bjorn Cuyt
Provinciaal directeur VDAB Antwerpen

In deze aflevering kijken Bouchra Haschassi (CEO Washville) en Bjorn Cuyt (Directeur VDAB Antwerpen) samen naar creatieve oplossingen om mensen kansen te geven op de arbeidsmarkt.
Beluister de volledige podcast of bekijk de aflevering op Youtube.

Werkgever Umicore

"Wat hebben werkgevers nodig en hoe kunnen we daar als VDAB op inspelen. Dat betekent heel concreet dat wij uit ons kot komen om te zien hoe we mensen kunnen matchen met de vacatures."

Joke Van Bommel
Woordvoerder VDAB

In deze aflevering zoeken Geert Walschap (European HR Director Umicore) en Joke Van Bommel (Woordvoerder VDAB) uit hoe ze het ‘werkgelegenheidspact’ van de Vlaamse Regering in de praktijk kunnen omzetten om de problemen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden.
Beluister de volledige podcast of bekijk de aflevering op Youtube.

Over deze campagne

Deze podcastreeks is een onderdeel van de campagne ‘Er zit een witte raaf in iedereen’. De getuigenissen zijn het resultaat van een samenwerking tussen VDAB en De Vlaamse Ondernemer (DVO). 

Witte Raaf

©VDAB