U bent hier

Sollicitatiefeedback geven aan VDAB

Wil je feedback geven aan VDAB over de sollicitanten die je over de vloer kreeg? We leggen uit hoe je dit best aanpakt. 

Hoe werkt het? 

We mogen als VDAB enkel sollicitatiefeedback verwerken over kandidaten die wij aan jou voorstelden of die hun cv gepubliceerd hebben in onze cv-databank.  

Afhankelijk van de situatie van de werkzoekende, kan er sprake zijn van een werkweigering. Is dit het geval, dan nemen wij dit verder op. Omwille van de Privacywet communiceren we niet over eventuele beslissingen.

Hoe kan ik sollicitatiefeedback geven aan VDAB?

Je kan op verschillende manieren sollicitatiefeedback geven aan VDAB. 

  • Via Mijn VDAB
    Log in op Mijn VDAB, klik op 'Mijn jobs', selecteer de juiste vacature en kies de kandidaat die je wil beoordelen. Klik vervolgens op 'Geef sollicitatiefeedback'. Meer weten? Bekijk de
  • Via je contactpersoon bij VDAB
  • Via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur) of een online formulier.  

Belangrijk om te weten

  • Stellen wij kandidaten aan jou voor of heb je in onze cv-databank gezocht, dan kunnen wij sollicitatiefeedback vragen aan jou over deze kandidaten. Lees meer over 'Sollicitatiefeedback: verplicht of niet?'
  • Heeft een werkzoekende een contract getekend bij jou en komt hij niet opdagen op de dag dat zijn contract ingaat? Dan kan je dit melden aan RVA. Vul het contactformulier in en kies bij 'Thema' (onder 'Uw bericht') voor 'Betwistingen (cumulaties en werkverlating)'. Ontvangt de werkzoekende een uitkering, dan is er sprake van een werkverlating. RVA neemt dit dan verder op.