Gratis opleiding bij tijdelijke werkloosheid

Moet je tijdelijke werkloosheid inroepen? Dit is het ideale moment om je medewerkers en jezelf om te scholen. Via VDAB kan dit helemaal gratis.  

Voor je medewerkers

Je medewerkers die tijdelijk werkloos zijn kunnen gratis opleidingen volgen via VDAB.

Online opleidingen en workshops zijn altijd gratis. Als je medewerker zich inschrijft als tijdelijk werkloze bij VDAB kan hij ook onze erkende beroepsopleidingen gratis volgen.

Bovendien vergoeden we de verplaatsing en kinderopvang.

Lees alles over het opleidingsaanbod voor tijdelijk werklozen.

Voor jou als ondernemer

  • Je kan kiezen uit een ruim aanbod gratis online opleidingen en workhops. Van boekhouden en leidinggevenden tot digitalisering. 
  • Maak je gebruik van het crisis-overbruggingsrecht of heb je een faillissementsprocedure lopen? Dan kan je gratis een VDAB-opleiding volgen in een opleidingscentrum. We betalen je inschrijvingsgeld en leermateriaal terug.

  • Maak je gebruik van het klassiek overbruggingsrecht of kan je bewijzen dat je geen inkomen meer hebt uit je zelfstandige activiteit? Dan betalen we je inschrijvingsgeld en leermateriaal terug, je verplaatsingkosten en de kosten voor kinderopvang. 

  • Zit je met vragen over je loopbaan? Misschien is loopbaanbegeleiding iets voor jou. Volg je loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancentrum, dan kan je betalen met loopbaancheques. Zo betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding.