U bent hier

Abonneer je op de podcast 'Koffie met de Toekomst' van de Work out Room

De Work out Room is VDAB's ruimte voor innovatie en co-creatie. We begeleiden projecten om de arbeidsmarkt te vernieuwen en zetten innovatieve initiatieven in de schijnwerpers. Tijdens onze Koffies met de toekomst laten we beleidsmakers, onderzoekers, ondernemers en andere visionairs aan het woord om hun inzichten met ons te delen.

Nieuwste aflevering van onze podcast

Koffie met de Toekomst:
VDAB voor iedereen met de beroep- en competentiezoeker

Hoe kan VDAB alle Vlaamse burgers datagedreven bedienen en de snelle trends rond competenties en beroepen volgen? Michiel Hermans, Expert Analytics & AI bij VDAB, geeft het antwoord met een toelichting over twee nieuwe tools: de beroepenzoeker en de competentiezoeker.

Beluister de volledige aflevering

Beluister de vorige podcasts

SDG5 - Global Gender Equality by 2030

Wat kunnen we wereldwijd en hier doen om tegen 2030 gendergelijkheid te bereiken? Het antwoord van Amélia Lopez Huix, expert gendergelijkheid en co-auteur van de Sustainable Development Goals voor de Verenigde Naties.
Beluister de volledige aflevering

Hoe een groot Brussels bedrijf seksisme te lijf gaat

Tamara Eelsing, diversiteitsmanager bij de MIVB, vertelt over de strategie en het actieplan om binnen de MIVB seksisme tegen te gaan. Kom te weten hoe zij omgaan met polarisering, meningsverschillen en op welke verandering ze hopen.
Beluister de volledige aflevering

Dichttimmeren van de genderkloof op de werkvloer

Zijn quota op de werkvloer een goed idee? Moeten we allemaal fulltime werken om gendergelijkheid te bereiken? En zullen we ooit effectief de balans vinden? We luisteren naar Meron Knikman, nieuwe voorzitter van de Vrouwenraad.
Beluister de volledige aflevering

21e eeuwse vaardigheden voor iedereen

Hoe maken we 21e eeuwse vaardigheden toegankelijk voor iedereen? Ulrich Petré, expert digitalisering en levenslang leren, licht toe hoe VDAB 21e eeuwse vaardigheden voor alle burgers behapbaar maakt.
Beluister de volledige aflevering

Hoe willen jongeren werken in de toekomst

Is er een goede match tussen onze jongeren en de arbeidsmarkt? Sara De Potter van De Ambrassade licht na twee jaar onderzoek het standpunt en de visie van jongeren toe, schetst tendensen en stelt beleidsaanbevelingen voor.
Beluister de volledige aflevering

Het postcorona kantoor

Onze manier van werken lijkt voorgoed veranderd, net als de rol van het kantoor. Xavier Suykens van Facilitair Bedrijf Vlaamse Overheid licht toe wat we ons kunnen voorstellen bij dat kantoor van de toekomst.
Beluister de volledige aflevering

Werknemers delen op Bridge

Kathelijne Verboomen, directeur van het Acerta kenniscentrum, wil een samenleving zonder ontslag. Daarom ontwikkelde ze Bridge, een platform om werknemers te delen. Een niet te missen visionaire blik op wat het betekent om werkgever en werknemer te zijn!
Beluister de volledige aflevering.

'Koffie met de Toekomst'-podcast 

  • Kan je beluisteren via je smartphone, tablet of pc waar en wanneer je wil.
  • Voor alle geïnteresseerden in de toekomst van de arbeidsmarkt.
  • Ongeveer om de twee weken een nieuwe aflevering.

Abonneer je op de podcast