U bent hier

VDAB kreeg een facelift. Wat is er veranderd?

We zetten de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje.

Duidelijke en overzichtelijke structuur

Onderzoek heeft uitgewezen dat 75% van jullie voor dezelfde vier taken naar vdab.be komen.

Dit zijn:

  • Vind een geschikte kandidaat
  • Publiceer een job
  • Info over functieprofielen
  • HR-advies van VDAB

In het nieuwe design hebben we deze toptaken centraal gesteld, zodat jullie snel de dienstverlening vinden die jullie zoeken.

Herwerkte jobdatabank

Uit gebruikerstesten bleek dat werkzoekenden het zoeken in de jobdatabank complex vonden. Daarom hebben we ‘vind een job’ grondig herwerkt. Je kan nu zoeken via trefwoord en regio of via jobdomein. Meteen erna kan je je zoekresultaten verfijnen aan de hand van verschillende filters.

Herwerkte ‘contact’

Het zoeken naar een VDAB-locatie in je buurt is vereenvoudigd. Je ziet ook onmiddellijk op een kaart welke VDAB-locaties zich in je buurt bevinden.

Responsive design

Met de nieuwe website hebben we een eerste stap gezet in responsive design. Dit betekent dat een site zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het toestel waarmee je de site bekijkt. Of het nu met een computer, tablet of smartphone is. Op dit moment zijn de jobdatabank en ‘contact’ responsive. In een latere fase willen we ook de andere toepassingen van vdab.be responsive maken.

Mogelijk krijgen we de eerste weken te maken met performantieproblemen en kinderziektes. We volgen dit nauwgezet op en zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing. Alvast bedankt voor jullie begrip!