U bent hier

Veelgestelde vragen opleidingen

Klap alles open
Welke opleidingen vind ik in de opleidingendatabank van VDAB?

In de opleidingendatabank vind je zowel opleidingen die VDAB organiseert als opleidingen die door andere organisaties worden aangeboden. 

VDAB organiseert zowel opleidingen voor werkzoekenden, werknemers als bedrijven. Dit kunnen opleidingen zijn die in een opleidingscentrum plaatsvinden of die je online volgt.

Daarnaast organiseren we ook workshops

Hoeveel kost een opleiding uit de opleidingendatabank van VDAB?
  • Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB? Dan zijn de VDAB-opleidingen of opleidingen die erkend worden door VDAB gratis. Bovendien kom je in aanmerking voor andere financiële voordelen. Je herkent de opleidingen die door VDAB erkend worden aan de ster die er naast. De andere opleidingen zijn betalend. 
  • Ben je een werknemer? Dan zijn de VDAB-opleidingen met leervorm 'online' gratis. Alle andere opleidingen zijn betalend. Ga ook zeker na of je in aanmerking voor opleidingscheques. Is dit het geval dan betaal je maar de helft van je opleiding.
  • Ben je huisvrouw, student, gepensioneerde...? School je gratis bij met onze online cursussen. Zoek binnen het online aanbod voor werknemers de opleiding van je keuze.
Hoeveel kost een workshop?

Onze workshops zijn gratis. Zowel als je werkzoekend bent, werknemer, student, huisvrouw of gepensioneerd.