U bent hier

Toegang voor iedereen

VDAB heeft ervoor gezorgd dat deze website toegankelijk is voor alle bezoekers. De site beantwoordt aan de nieuwste normen en voorschriften voor websites en werd getest met verschillende browsers en hulpmiddelen voor mensen met een handicap.

VDAB werkte in het verleden met AnySurfer samen om op de website de toegankelijkheid te optimaliseren voor bezoekers met een motorische, visuele of auditieve beperking.

Enkele voorbeelden:

  • Als je de grootte van de tekst aanpast met de browserfuncties, dan past de lay-out van de pagina's zich automatisch aan.
  • In de broncode zijn beknopte beschrijvingen toegevoegd aan alle afbeeldingen. Die zijn niet zichtbaar op het scherm, maar ze worden wel opgepikt door de programmatuur die blinden gebruiken.
  • Menu's en formulieren zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig bruikbaar zijn voor wie de muis niet kan gebruiken. Dat zijn niet alleen blinden, maar ook bezoekers met een motorische handicap.

Uitzonderingen

Helaas voldoen nog niet alle toepassingen van vdab.be volledig aan alle toegankelijkheidsrichtlijnen. Dit is het geval voor de gepersonaliseerde diensten Mijn loopbaan en Mijn VDAB.
Ook test jezelf, onze films en enkele erg gespecialiseerde toepassingen (vb. Arvastat) zijn nu nog niet volledig toegankelijk.

Problemen melden

VDAB streeft ernaar zijn website voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Ondervind je toch een technisch of praktisch probleem, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We onderzoeken iedere vraag.