Abonneer je op onze podcast ‘En alles beweegt’

Zes afleveringen lang getuigen Vlaamse ondernemers over de huidige arbeidsmarkt, een professioneel HR-beleid en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Je mag je verwachten aan inspirerende verhalen, kritische vragen en eerlijke antwoorden.

Nieuwste aflevering van onze podcast

Wie niet investeert in opleiden, komt vroeg of laat in de problemen. Daar is Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL in Hasselt, rotsvast van overtuigd. Hij ziet van dichtbij hoe innovatie, welzijn en veerkracht een cruciale rol spelen op de werkvloer anno 2021. Maar hoe creëer je een omgeving waar je groeikansen krijgt en hoe zorg je ervoor dat de professionele en de persoonlijke motivatie van jouw mensen hand in hand gaan? Ontdek het in de zesde en voorlopig laatste aflevering van "En Alles Beweegt".

Getuigenis

Wie niet investeert in opleiden, komt vroeg of laat in de problemen.

Ben Lambrechts
Algemeen directeur Hogeschool PXL
Beluister de volledige aflevering

Beluister de vorige podcasts

HiGENiUS

Hoe bouw je een familiebedrijf uit tot een sterke nationale speler? Het is een vraag die Michiel Vandeweyer zich stelde toen hij zaakvoerder werd van het Limburgse HiGENiUS. Hij koos voor een complete re-brand, een overname van een voormalige concurrent, maatschappelijk engagement én een wissel aan de top. In deze aflevering vertelt hij meer over zijn aanpak en legt hij uit hoe hij waakt over het welzijn van de medewerkers en de bedrijfscultuur.
Beluister de volledige aflevering.

Van Dievel Transport

CEO, Louis De Wael, staat al 27 jaar aan het hoofd van Van Dievel Transport. Hij zag de job van chauffeur evolueren naar een multidisciplinaire functie waarin technologie een cruciale rol speelt. Welke impact heeft dat op de werknemers? Hoe zorg je voor hun welbevinden? En hoe rekruteer je met succes voor een job die steeds complexer wordt? Dat en nog veel meer bespreken we in deze podcast met Louis De Wael.
Beluister de volledige aflevering.

Spie

SPIE werd uitgeroepen tot 'Top Employer' in België omwille van zijn aanwervingsstrategie. Je kan dus wel stellen dat rekruteren hoog op de agenda staat. We bespreken de opvallende recruitmentstrategie met Joost Van Herck, HR Business Partner bij SPIE.
Beluister de volledige aflevering.

Lunch Garden

Hoe trek je de juiste mensen aan voor jouw bedrijf? En hoe krijg je de juiste persoon op de juiste plek? Het is een vraag die Marleen Van Daele bezighoudt. Ze is recruitment & development manager bij Lunch Garden.
Beluister de volledige aflevering.

Marbles

Tom Herrijgers vertelt hoe zijn bedrijf Marbles volledig zelfsturend aan HR doet. Met een onbeperkt aantal vakantiedagen én teams die zelf beslissen wanneer ze een nieuwe collega aanwerven.
Beluister de volledige aflevering.

'Blijf in beweging'-podcast

  • Kan je beluisteren via je smartphone, tablet of pc waar en wanneer je wil
  • Voor en door werkgevers
  • CEO's die innoveren en inspireren
  • Zesdelige reeks

Abonneer je op de podcast