U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Nannies gezocht

Ben je de vijftig gepasseerd, zoek je werk en heb je een hart voor kinderen? Surf dan naar de gloednieuwe webstek martha.be en meld je aan om nanny te worden. Mede-initiatiefnemer Nicolas: 'Veel jonge ouders krijgen hun job en de zorg voor hun kroost niet gecombineerd. Professionele hulp is welkom, en daar kan Martha in voorzien.'

Je kids een stevig ontbijt voorschotelen. Hen naar school, hobby's en bijlessen voeren. En 's avonds een gezonde maaltijd geven. Veel ouders van jonge kinderen vinden het moeilijk om die taken te combineren met hun carrière. Zo ook Nicolas, mede-zaakvoerder van uitzendkantoor voor vijftigplussers Nestor én vader van jonge kinderen.

Via zijn zaak kwam Nicolas in contact met andere gezinnen die op hetzelfde probleem stuitten, en zochten naar hulp. Nicolas: 'Door hun vragen, en door mijn eigen ervaring, ontstond de idee voor Martha: een dienst die werkzoekende vijftigplussers vormt tot 'nannies', en hen via een uitzendcontract tewerkstelt bij gezinnen die er nood aan hebben.'

Vandaag is de dienst Martha -naar het oude Vlaamse woord 'maerte' of 'oppas voor de kinderen'- een feit, en is de zoektocht naar nannies geopend.

Ervaring niet vereist

Welke profielen zoekt Martha? Nicolas: 'We staan open voor vrijwel iedereen die affiniteit heeft met het zorgen voor kinderen. Dat kan privé zijn: je zorgde voor je eigen kinderen en kleinkinderen, je was actief in de jeugdbeweging of je ving de kinderen van vrienden of familie op. Of beroepsmatig: je werkte als leerkracht, kinderverzorgster... Specifieke ervaring als nanny is niet vereist.

Daarnaast moet je zin hebben om de taken van een nanny met hart en ziel te doen. Denk aan de kinderen naar school, de crèche of hun hobby's brengen. Helpen bij huiswerk. Spelen. Maar ook wassen en aankleden, of het bereiden van gezonde vieruurtjes en maaltijden.

Verder focussen we op kandidaten die ouder zijn dan vijftig. Maar ook mannen of vrouwen die jonger zijn, zijn hartelijk welkom om te solliciteren.'

Screening

Hoe kunnen geïnteresseerden zich aanmelden? Nicolas: 'Via ons online sollicitatieformulier op martha.be. Iedereen die het formulier invult, wordt telefonisch gecontacteerd. Dat contact geldt als een eerste screening. Denken we dat je een goede nanny kan zijn? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek. Gaat ook dat goed? Dan kijken we of jouw profiel matcht met het profiel van een gezin dat bij ons een aanvraag voor hulp deed. Is dat zo? Dan teken je je contract bij Martha, en kan je aan de slag.'

Opleiding

Heb je wel zin, maar voel je je onzeker om nanny te worden? Geen nood. Martha voorziet een opleiding van enkele dagen, waarin je heel wat te weten komt over gezonde voeding, EHBO, opvoeding en pedagogie. Zo word je in no time klaargestoomd.
 

Hoe vraag ik een nanny aan via Martha?

Surf naar martha.be, klik rechts boven op de knop 'Ik zoek een nanny' en vul het online formulier in. Vervolgens bezorgt Martha je meer info en een vrijblijvende offerte voor een vaste nanny op lange termijn.

 

Ingrid Van Wanzeele 

Gepubliceerd in