U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Vakantie in Brussel

Werk je in een stad, en heb je geen inspiratie voor een vakantiebestemming? Boek een trip naar de plek waar je werkt. Zo leer je je werkomgeving op een heel andere manier kennen. Dat is wat Lore vorige zomer deed, en het is haar goed bevallen. Ze getuigt.

Lore: 'Mijn vriend en ik werken al meer dan 10 jaar in Brussel, en regelmatig ontdek ik leuke plaatsen in de stad waar ik niet van kan genieten omdat ik moet werken. Dat vond ik jammer, en zo ontstond het idee om eens in Brussel op citytrip te gaan.

Een weekje Brussel

We hebben twee kleine kinderen, en naar mijn gevoel is het in onze hoofdstad ook met hen fijn vertoeven. Ik zag het al helemaal voor me: 's morgens genieten van een heerlijk ontbijt in een hippe ontbijtbar, daarna wat wandelen in een van de mooie stadsparken en dan uitrusten op een terras.

Vorige zomer vatte ik de koe bij de horens en boekte ik een weekje Brussel. Ik had vakantie genomen voor de kinderen, maar mijn vriend moest werken.

Daarom huurde ik een appartement niet ver van zijn werk, in de buurt van de Louizalaan. Zo kon hij die week te voet gaan werken.

Het was mooi weer die week, en alles ging zoals ik het me had voorgesteld. Ik ging met de kinderen ontbijten in gezellige bars, we kuierden rond in de buurt van het Brusselse cultuurhuis Flagey en we wandelden rond de nabijgelegen vijvers van Elsene… De kleinste vond de eenden in die vijver geweldig.

Langsgaan op het werk

Voor de lol ging ik met de kinderen eens langs op mijn werk. Zo zagen ze mijn bureau, en konden mijn collega's kennis maken met de twee bengels waar ik na de werkuren zoveel tijd in investeer.

Ook heel plezant was de woensdagmarkt in de buurt van ons appartement, op het Kasteleinsplein. Daar kan je tegen de avond genieten van lekker street food met een fris drankje. 

Op een bepaalde dag nam mijn vriend vrij en spraken we af met vrienden in het mooie park Tenbosch in Elsene. We luierden er heel de namiddag, terwijl onze kinderen ravotten.

Heel tof allemaal, ik zou het zo opnieuw doen!

Stadslucht

Alleen is het jammer dat een appartement huren in Brussel zo duur is. We betaalden 250 euro per nacht, en dat is toch heel wat. Die hoge huurprijzen doen me twijfelen om dit jaar opnieuw een weekje Brussel te boeken.

Daarnaast heb ik ook twijfels over de Brusselse stadslucht. Is die wel gezond voor de jonge longetjes van mijn kinderen? Ik hoop dat de luchtkwaliteit in Brussel ooit verbetert. Zeker voor de permanente bewoners van onze hoofdstad.'

 

Ingrid Van Wanzeele

Gepubliceerd in