U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Spring tijdelijk in

Door de coronacrisis krijgen veel bedrijven te maken met plotse vacatures. Ben je op zoek naar werk of tijdelijk werkloos? Help een werkgever uit de nood.

In heel wat sectoren dreigt een personeelstekort ten gevolge van de coronacrisis. Vooral in de transport, logistiek, distributie, land- en tuinbouw, voeding en zorg zijn er personeelstekorten.

Help een werkgever door tijdelijk bij hem aan de slag te gaan. Zo draag je je steentje bij, bouw je ervaring op en toon je dat je flexibel bent.

Interesse? Volg ons stappenplan.

1. Geef aan dat je beschikbaar bent

Log in op Mijn loopbaan, je persoonlijke account op vdab.be. Vink aan dat je geïnteresseerd bent in tijdelijke jobs door de coronacrisis. Zo laat je VDAB en de werkgevers weten dat je openstaat voor deze tijdelijke vacatures.

Heb je nog geen Mijn loopbaan? Registreer je dan eerst

2. Zoek vacatures

Bekijk het aanbod aan tijdelijke jobs door de coronacrisis

Je kan het aanbod verfijnen door je eigen zoekcriteria in te geven, zoals bijvoorbeeld de regio waar je wil werken en je diploma.

Bewaar daarna je zoekopdracht. Zo krijg je dagelijks nieuwe vacatures in je mailbox.

3. Solliciteer

Een tijdelijke job gevonden die je interesseert? Contacteer de werkgever of klik op 'solliciteer' onderaan de vacature.

Nodigt een werkgever je uit voor een sollicitatiegesprek? Bekijk of het mogelijk is om het gesprek telefonisch of via videochat te voeren.

4. Ga aan de slag

Verloopt het sollicitatiegesprek vlot en vindt de werkgever jou de meest geschikte kandidaat? Teken het contract.

Zorg er wel voor dat je duidelijk weet wat je taken zijn en welke maatregelen de werkgever neemt om je veiligheid te garanderen tijdens de coronacrisis.

Ben je tijdelijk werkloos?

  • Laat je uitbetalingsinstelling dan zo snel mogelijk weten dat je een tijdelijke job gevonden hebt. Dit kan telefonisch, per mail of via dit RVA-formulier.
  • Voor de gewerkte dagen ontvang je geen werkloosheidsuitkering, maar een loon van je tijdelijke werkgever. 
  • Er is wel 1 uitzondering: werk je in de land-, tuin- of bosbouw, dan behoud je in april en mei 75% van je werkloosheidsuitkering en ontvang je voor de dagen dat je werkt een loon van je tijdelijke werkgever.

Veel succes!

 

Barbara Peirs 

Gepubliceerd in