Meer info over onze opleidingendatabank

Wil je je graag bijscholen? Onze opleidingendatabank is er voor iedereen! Of je nu werk zoekt of werk hebt. We geven tekst en uitleg.

In onze opleidingendatabank vind je opleidingen die VDAB organiseert én opleidingen van andere organisatoren.

Je kan er zoeken in opleidingen voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers.

We bieden zowel opleidingen aan in een opleidingscentrum als online opleidingen.

De kostprijs

De online opleidingen en workshops zijn gratis voor iedereen. De andere opleidingen in een opleidingscentrum zijn betalend voor werknemers en werkgevers.

Ben je werkzoekend, dan zijn bepaalde opleidingen gratis of moet je maar een deel van het inschrijvingsgeld betalen.

Lees meer over de financiële voordelen.

Zoeken op trefwoord en locatie

Je kan in onze opleidingendatabank zoeken op 'trefwoord' en 'locatie'.

Als je zoekt op locatie krijg je alle opleidingen te zien, gerangschikt volgens de afstand van de locatie waarop je zocht. Zoek je een specifieke opleiding, dan geef je best een locatie én trefwoord in.

Verder kan je de zoekresultaten nog verfijnen aan de hand van filters zoals 'vakgebieden', 'leervormen', 'lesmoment', 'organisator' en 'knelpuntberoep'.

Extra informatie in een oogopslag

We geven aan welke opleidingen erkend zijn door VDAB. Erkende opleidingen bieden financiële voordelen.

Daarnaast zie je of een opleiding je voorbereidt op een knelpuntberoep en of je na afloop een diploma of certificaat krijgt.

Screenshot opleidingendatabank

Opgelet

We zijn enkel verantwoordelijk voor de inhoud van de opleidingen die we zelf publiceren (herkenbaar aan het VDAB-logo). We vertrouwen erop dat de andere organisatoren arbeidsmarktgerichte opleidingen publiceren en daarbij correcte informatie geven over de inhoud van die opleidingen.

Heb je toch een opleiding gevonden die volgens jou niet thuishoort in de opleidingendatabank of heb je een andere opmerking? Laat het ons weten via backofficecursistenadministratie@vdab.be.

Veel succes met je zoektocht!