U bent hier

YOUCA Action Day

Op 18 oktober 2018 doet VDAB weer mee met de YOUCA Action Day. Verschillende VDAB’ers stellen dan hun job voor één dag open voor een jongere en laten hen zo proeven van de werkvloer. Bovendien steunen we daarmee projecten van geëngageerde jongeren in Noord en Zuid.

Wat is YOUCA?

YOUCA (Youth for Change and Action) is een organisatie voor en door jongeren, die hen wereldwijd stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige maatschappij.

YOUCA is gekend voor de YOUCA Action Day waarbij meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Zo krijgen ze de kans om ervaring op te doen en hun competenties te versterken. Hun loon van die dag -50 euro- gaat naar projecten van geëngageerde jongeren rond gendergelijkheid in België en Ecuador, in samenwerking met Plan International België.

Waarom doen we mee?

Als VDAB weten we hoe belangrijk het is om jongeren te laten kennismaken met de werkvloer. Voor velen is dit de eerste keer dat ze kunnen proeven van het echte werkleven. Het sluit dus naadloos aan bij onze missie. Bovendien willen we ons vanuit onze duurzaamheidsstrategie inzetten voor maatschappelijke projecten waarin we een meerwaarde kunnen betekenen.

Wat kan jij doen?

Ben je werkgever en wil je ook graag jongeren in Noord en Zuid ondersteunen? Ontdek via deze link hoe je één of meerdere jobs kan openstellen voor scholieren.