Gevolgen van de brexit

Op 1 januari 2021 veranderde de relatie tussen ons land en het Verenigd Koninkrijk. De brexit heeft een impact op de tewerkstelling van Britten in België en de dienstverlening die we hen als VDAB aanbieden. We volgen de ontwikkelingen op de voet en houden jullie op de hoogte.

Wat houdt de brexit in?

Het Verenigd Koninkrijk (VK) stapte op 31 januari 2020 officieel uit de Europese Unie (EU). Het Terugtrekkingsakkoord voorzag een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. Sinds 1 januari 2021 is deze overgangsperiode voorbij en wijzigde de relatie tussen ons land en het VK grondig.

Gevolgen voor Britse werkzoekenden in België

Val je onder het toepassingsgebied van het Terugtrekkingsakkoord (bijvoorbeeld als je vóór 1 januari 2021 een geldig verblijf had in België), dan kan je een nieuwe verblijfsstatus aanvragen.
Zijn je documenten in orde, dan kan je je bij ons inschrijven als werkzoekende en van onze dienstverlening genieten.

Val je niet onder het toepassingsgebied van het Terugtrekkingsakkoord, dan word je beschouwd als een onderdaan van een land dat niet tot de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland behoort en gelden er andere regels voor je.

Wil je meer info? Bel gratis 0800 30 700. Hou je documenten bij de hand!

Gevolgen voor werkgevers die Britse werkzoekenden aanwerven

Britten die vanaf 1 januari 2021 naar België komen om te werken worden beschouwd als onderdanen van een land dat niet tot de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland behoort. Dit heeft gevolgen voor het aanwerven van Britse werkzoekenden. Wil je een Britse werkzoekende aanwerven, dan moet je een een gecombineerde vergunning aanvragen en krijgen.

Meer info

Wil je meer info? Neem een kijkje op deze sites:

Heb je nog vragen? Bel ons op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur) of mail naar info@vdab.be.