U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - november 2016

Filip: "Als kok sprak ik mijn leveranciers vaak aan en vroeg ik welke weg bepaalde producten aflegden voor ze bij mij in de keuken terechtkwamen. Hoe kwam een uitheemse vissoort of groente zo vers bij ons? Dat boeide me."

Na een loopbaan van 34 jaar als kok, sukkelde Filip Legiest uit Brugge met zijn knie. De dokter verbood hem om nog lang recht te staan. Filip: “Ik was 53 toen ik dit verdict te horen kreeg. Als kok kon ik niet verder werken. Het was tijd voor iets anders.”

Filip had altijd al interesse in de logistiek: “Als kok sprak ik mijn leveranciers vaak aan en vroeg ik welke weg bepaalde producten aflegden voor ze bij mij in de keuken terechtkwamen. Hoe kwam een uitheemse vissoort of groente zo vers bij ons? Dat boeide me. Daarom schreef ik me uiteindelijk in voor de opleiding ‘assistent import en export’ bij VDAB.”

De opleiding was theoretisch, maar er waren ook vijf weken stage aan gekoppeld. Filip: "Ik deed mijn stage bij transportfirma Wim Bosman in Oostende. Daar kon ik alles wat ik leerde tijdens de opleiding toetsen en inoefenen. Na mijn stage was mijn werkgever positief, maar hij vond dat ik nog wat tempo miste. Ik kon hem overtuigen om me nog een kans te geven om beter te worden: ik kreeg een interimcontract van zes maanden…”

Dat interimcontract verliep positief. Filip: “Ik heb mijn interim zelfs niet uit moeten doen. Na een maand of vier bood mijn chef me een vast contract aan. Ik was eventjes sprakeloos maar de dagen daarna kreeg ik mijn glimlach niet van mijn gezicht. Ik zit hier goed, heb een vette kluif aan mijn job, en ik leer nog elke dag bij.”

 

Hoe loopt je medewerkers- en diversiteitsbeleid? HRwijs, een project van Verso, ontwierp twee gratis tools om het beleid van je bedrijf of organisatie onder de loep te nemen: de HRscan en Checklist Diversiteit. 

De HRscan gaat in op 8 aspecten van je personeelsbeleid en stelt je daarover 11 meerkeuzevragen. De antwoorden op die vragen geven een eerste beeld van de sterktes en werkpunten voor jouw organisatie. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met je aanwervingsprocedure of je onthaalbeleid? Is er een welzijnsbeleid en maakt de hele organisatie werk van een diversiteitsbeleid? Is de raad van bestuur betrokken?

Deze gratis HRscan ‘in huis’ duurt een halve dag en laat je bij voorkeur begeleiden door een adviseur van HRwijs. Dat geeft een objectiviteit aan de scan en zorgt voor een omgeving waarin iedere medewerker zich veilig kan uitdrukken. De adviseur geeft je later ook een adviesverslag op maat.

Met de Checklist Diversiteit ga je na of je organisatie op alle terreinen van het (medewerkers)beleid oog heeft voor diversiteit. Een degelijk diversiteitsbeleid houdt rekening met de verschillen in personen en voorziet in aangepaste maatregelen voor bepaalde doelgroepen. Is alles in het werk gesteld om iedereen gelijke kansen en voldoende rechten te geven, ongeacht zijn of haar leeftijd, geslacht, afkomst, religie, seksuele voorkeur of eventuele fysieke beperking?

Een lijst van concrete vragen maakt het je makkelijk. Zijn je vacatures in toegankelijke taal geschreven? Is er ruimte voor gebed? Is het werk van je medewerkers afgestemd op hun leeftijd en hun privésituatie? Kunnen medewerkers lang genoeg op vakantie om hun thuisland te bezoeken? Wordt er bij selecties rekening gehouden met de complementariteit in een team? Is het kantoor rolstoeltoegankelijk?

Je kunt de checklist downloaden. Ook kan er een medewerker van HRwijs gratis bij je organisatie langskomen om de checklist mee door te nemen, aandachtspunten aan te brengen en tips mee te geven. 

Meer weten? www.hrwijs.be

Hoe is het om een eigen zaak te runnen? Hoe schakel je over van een idee naar een echte zaak? Hoe weet je welk type zaak je moet runnen? En hoe word je een succesvolle ondernemer? Iedereen die een eigen zaak wil starten zit met heel wat vragen.

Unizo organiseert gratis inspiratiecafés. Kom langs, en laat je inspireren door ervaren ondernemers, krijg antwoord op je vragen en breid je netwerk uit met andere starters!

Schrijf je hier in.

Planning en thema's:

29/11, Hasselt: Disruptief ondernemen: Hoe met nieuwe businessmodellen de wereld veroveren?
30/11, Brugge: Starten in de horeca
05/12, Sint-Niklaas: Starten in de bouw 
06/12, Hasselt: Ondernemen doe je met vallen en opstaan
06/12, Mechelen: Ik word coach