U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - juni 2016

'Topondernemers zijn topsporters'. Dat is de leuze van personal coach Kristof Grandsard. Samen met zijn collega's Yens en Tom brengt hij bedrijfsleiders letterlijk in beweging. 

Ondernemers en bedrijfsleiders hebben vaak een druk leven. Ze missen de gezonde regelmaat om aan sport te doen. Te lang stilzitten is nochtans nefast voor de gezondheid: de stofwisseling valt stil en de kans op overgewicht, hartproblemen en osteoporose verhoogt. Topondernemers zijn dus lang niet altijd topsporters.

Kristof: "Meer bewegen, zowel voor, op als na het werk, is de boodschap. Dat brengen we in de praktijk, door bedrijfsleiders persoonlijk te begeleiden met intervaltraining, kickboxcombinaties en fitnessoefeningen. Het gaat om meer dan bewegen alleen: door de coachende aanpak blijven ze gemotiveerd om te sporten. Het tilt de bedrijfsleiders naar een hoger mentaal niveau. Ze voelen zich beter in hun vel waardoor ze ook in hun job beter presteren."

Naast work-outs voor bedrijfsleiders, organiseert Kristof ook sessies voor werknemers: "Tijdens zogenaamde Bootcamps wordt er samen gewerkt aan conditie, kracht en coördinatie. Het is de beste teambuilding die er is!"

Meer weten? Ga naar topondernemerszijntopsporters.be

 

JafeerElk jaar vindt op 20 juni de Wereldvluchtelingendag plaats. Het is een dag om de kracht en moed van meer dan 60 miljoen vrouwen, mannen en kinderen over de hele wereld te herdenken, die door conflict en vervolging gedwongen werden om hun huizen te ontvluchten. Eén van die vluchtelingen is Jafeer Al Tameemi, 32 jaar:

Jafeer: "Ik was altijd al gefascineerd door kunst. Daarom koos ik voor een opleiding als grafisch ontwerper aan de universiteit van Bagdad in Irak. Na mijn studies werkte ik tien jaar als grafisch ontwerper bij onder andere Al Mada, een groot Irakees mediabedrijf. Daar was ik ook twee jaar voorzitter. Maar op een bepaald moment ging het mis. Ik zag hoe een lid van het ‘AlMahdi Army’ een man doodschoot. Toen ik hem enkele jaren later per toeval terugzag in het parlement, waar hij aanwezig was als verkiezingskandidaat en ik als fotograaf, wist ik dat ik me zo snel mogelijk uit de voeten moest maken.

In 2014 kwam ik via enkele tussenstops toe in Zaventem. Daar verbleef ik een maand voor er werd beslist dat ik in België mocht blijven. En sindsdien woon ik samen met mijn vrouw en zoontje van 7 jaar in Edegem, wat zeer dicht bij Antwerpen ligt, een stad met een hart voor kunst. Het bruist er van energie en ik voel het kriebelen om ook zo snel mogelijk terug te beginnen werken. Ik heb heel veel steun aan mijn bemiddelaar van VDAB Guido Vangoidsenhoven. We stelden samen een plan op. Hij raadde me aan een creatief cv te maken, want zo zien werkgevers direct dat ik goed ben in wat ik doe. En ik maakte een Linkedin-profiel aan. Midden juni behaal ik niveau 2.4 Nederlands en dan ga ik me inschrijven voor Connect2Work. Dat is een innovatieproject van KU Leuven, het Antwerps Integratiecentrum ‘de8’ vzw en VDAB. Ook ga ik de cursus Hogerop van VDAB volgen.

En om de overgang naar werk te overbruggen, kreeg ik de kans van VDAB om mee te werken aan zijn campagne voor vluchtelingen: ik heb de affiche gemaakt voor het Wapes event in Malmö. Dat is toch fantastisch? Eindelijk kan ik mijn creativiteit terug kwijt in wat ik echt graag doe.”

De affiche die Jafeer maakte:

Op 25 mei 2016 vond in aanwezigheid van Koning Filip het symposium Duaal Leren plaats. Duaal leren -of alternerend leren- is de meest intensieve vorm van werplekleren. De opleiding gebeurt afwisselend in een school of opleidingscentrum en in een onderneming.

Werkplekleren wordt steeds meer voorgesteld als oplossing voor een aantal belangrijke uitdagingen.  Landen waar duaal leren goed is ingeburgerd lijken er beter in te slagen om hun jongerenwerkloosheid laag te houden. Ook lijkt het erop dat jongeren in een alternerende opleiding minder vaak vroegtijdig de school te verlaten. Er is dan ook heel wat aandacht voor dit thema, zowel op Europees vlak als in België. Met dit symposium wilde de Koning de lopende initiatieven verder ondersteunen en inspirerende praktijken verspreiden.

Enkele vaststellingen die op het symposium werden gepresenteerd:

  • In België is duaal leren nog te weinig een eerste keuze. Het aantal jongeren dat aan werkplekleren doet, ligt nog te laag.  Het stelsel wordt nog te vaak gezien als de laatste trap in het watervalsysteem.
     
  • Een belangrijke vraag vanuit de bedrijfswereld is de vraag naar meer eenvoud. Het landschap ‘duaal leren’ is vandaag nog erg versnipperd, met verschillende actoren en verschillende statuten.
     
  • De onderwijs- en opleidingsinstellingen  worden geconfronteerd met een aantal specifieke uitdagingen. Op de werkplek moeten niet alleen professionele, maar ook meer algemene competenties kunnen verworven worden . Daarnaast moet het werk- en leergedeelte voor elke optimale afgestemd worden. De derde uitdaging is de nood aan verbetering van het imago van duaal leren.
     
  • Om voldoende kwaliteit te kunnen bieden, moeten er voldoende leerondernemingen beschikbaar zijn. Die leerondernemingen moeten bovendien gemakkelijk bereikbaar zijn.

Op 4 oktober 2016 organiseert VDAB Vlaams-Brabant een herfstseminarie voor werkgevers, met als thema de toekomst van de arbeidsmarktWelke hoogtechnologische en digitale omwentelingen staan ons de komende jaren te wachten? En wat moeten we doen om hieraan tegemoet te komen als bedrijf of toekomstige werknemer? 

Heb jij als werkgever al een vorm van digitalisering geïntegreerd in de dienstverlening van je bedrijf of organisatie? Wil je jouw ervaringen delen tijdens een panelgesprek? Laat dan zeker iets weten aan hilde.jacquemijn@vdab.be!

ASAP HR Group heeft de eerste maandag van juni uitgeroepen tot Enjoy your Job-dag. Het bedrijf wil klanten en medewerkers actief doen nadenken over hun werkvreugde. Om deze 'dag van de werkvreugde' kracht bij te zetten, liet ASAP een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar het werkplezier van de Belgen. Ze namen daarvoor het Expertisecentrum Innovatief Ondernemen van Hogeschool PXL onder de arm.

Wat blijkt? De arbeidsvreugde is het grootst bij zestigplussers. Bij de werknemers staan zij met een score van 8,2 op 10 bovenaan. Bij de zelfstandigen zijn zestigplussers zelfs nog gelukkiger (8,8). Bij de werknemers beleven dertigers het minste plezier aan hun baan (7,0). Bij zelfstandigen is er een dip (7,8) tussen 18 en 29 jaar.

Verklaringen voor deze verschillen? Zestigplussers staan rustiger in het leven, ze weten wat er van hen verwacht wordt en kunnen beter relativeren. Twintigers en dertigers hebben dikwijls een hectisch gezinsleven. Bovendien moeten jongeren nog veel leren, waardoor ze weinig rust ervaren in hun baan. Zelfstandigen halen dan weer veel voldoening uit het contact met klanten, genieten van vrijheid, flexibiliteit en variatie in hun baan, en hebben het gevoel dat ze kunnen groeien.
 
Roland, zestigplusser en aan de slag bij de Belgische Fruitveiling, getuigt: "Als jongere denk je nog dat je de wereld gaat veroveren. Het gevolg is dat je begint te lopen voor je kan stappen. Die jonge gasten schieten hier een minuut voor tijd binnen en haasten zich naar hun werkplek. Ik ben op een leeftijd gekomen waarop het wat gezapiger mag. 's Morgens kom ik doelbewust een half uurtje vroeger. Dan heb ik nog alle tijd om de krant met een tasje koffie te kunnen doorbladeren. Zo begin ik de werkdag in alle rust."
 

Meer info over het onderzoek en de Enjoy your Job-dag vind je hier.