U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - februari 2016

Wout de Leeuw, student TEW aan de VUB, doet onderzoek naar een belangrijke keuze die jongeren maken als ze afstuderen: zelfstandige worden, of kiezen voor een carrière als werknemer. Met dit onderzoek wil Wout nagaan of er bij jongeren misvattingen bestaan over ondernemerschap. 

Ben je 30 of jonger, en wil je Wout helpen bij zijn studie? Vul dan snel zijn enquête in!

 

Ben je fan van culturele diversiteit op de werkvloer? Surf dan naar werkkleurrijk.be.

Daar vind je een gratis app boordevol tips over culturele diversiteit op de werkvloer. Aan de hand van videofragmenten getuigen Vlaamse leidinggevenden en werknemers met een migratieachtergrond over de voordelen en voorwaarden van het samenwerken met werknemers uit verschillende culturen. Concrete cases bieden hulp om moeilijke situaties op de werkvloer op te lossen, of erop te anticiperen.

Daarnaast biedt de site gratis leermodules voor werkzoekenden met een Turkse migratieachtergrond, of andere nieuwkomers. Bedoeling: inspirerende verhalen en ervaringen brengen van rolmodellen met Turkse migratieachtergrond. Ze vertellen over hun job, en hoe ze hun culturele achtergrond hierin beleven. Ze geven concrete voorbeelden van mogelijke misverstanden op de werkvloer, en getuigen over hun strategieën in situaties van discriminatie op het werk.