U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - december 2015

Verschenen in Dag Allemaal op 15 december.

Vier jaar geleden werd Nick Redant (35) door een crisis in de automotive-sector werkloos. Hij wou een carrièreswitch maken, maar miste de nodige vakbekwaamheid. Na een VDAB-opleiding tot technicus domotica kreeg hij meteen een aantrekkelijk zakenvoorstel. Sinds drie jaar runt hij zijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in KNX-domotica.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Nick Redant er al een heel gevarieerde loopbaan op zitten. Na zijn humaniora ging hij bij de krijgsmacht en volgde er een opleiding op het niveau van industrieel ingenieur. Na enkele jaren maakte hij de overstap naar de privésector en werkte hij vier jaar als technicus aan industriële machines in binnen- en buitenland.

‘Op een gegeven moment wou ik terug in België werken en begon ik op de binnendienst van de afdeling autobussen van een belangrijk merk. Nadien werd ik daar technisch verkoper. Maar na zeven jaar kwam er een crisis in de automotive-sector en volgde een reorganisatie, die ik totaal niet zag zitten. In onderling overleg is het dan tot een ontslag gekomen. Ik heb toen beslist een echte carrièreswitch te maken. Mijn ouders zijn altijd zelfstandigen geweest en bij mij kriebelde het eveneens om een eigen zaak op te starten. 
Reeds van in mijn jeugd was ik geboeid door elektriciteit, maar ik miste het noodzakelijke certificaat om me als zelfstandig elektricien te kunnen vestigen. Ik informeerde welke opleidingen er zoal bestonden en kwam uiteindelijk terecht bij de VDAB-opleiding technicus domotica in Vilvoorde. Die technologie sprak mij aan en het was ook een erg praktijkgerichte opleiding van zeven maanden. Ik leerde er met diverse besturingssystemen werken, maar evengoed administratieve taken en sollicitatietechnieken. Daar heb ik achteraf veel aan gehad.’

Werken op het terrein

‘De VDAB-coach deed voor mij een goed woordje zodat ik mijn verplichte stage mocht doen bij Van Huyck Elektrotechnieken, een bedrijf in Aarschot dat zich specialiseert in KNX, een internationale standaard voor domotica dat oneindig veel toepassingen heeft. Die stage is voor mij doorslaggevend geweest. Alhoewel er in de opleiding zelf al veel praktijk zat, was het mijn stagemeester Werner Van Huyck die mij het werk op het échte terrein leerde kennen: in weer en wind, op een werf waar alles misloopt de kalmte bewaren, enz. Hij gaf me ook het duwtje in de rug dat ik nodig had om daarna zelfstandige te worden.
Het certificaat technicus domotica dat ik behaalde, opende de deur naar de arbeidsmarkt. Want dankzij dat certificaat kon ik aantonen dat ik een erg specifieke specialisatie had. Drie jaar geleden heb ik de bvba Nick Redant opgestart. Later heb ik bij VDAB ook nog de cursus KNX Advanced ge volgd. Tijdens mijn eerste jaar als zelfstandige heb ik vaak in opdracht gewerkt van het bedrijf waar ik stage had gelopen. Vandaag werken Werner en ik nog nauw samen. Zo bouwden we bijvoorbeeld gezamenlijk de KNX-stand op Batibouw. Je kan dus wel zeggen dat het een succesvolle samenwerking was.’

Blijvende bijscholing

‘Ik zou een slechte zelfstandige zijn als ik zou zeggen dat het altijd makkelijk is. Ik heb lange werkdagen en moet mezelf blijven bijscholen. Maar het is een enorm afwisselende job gaande van sleuven uitslijpen om elektriciteitskabels in te leggen tot de programmatie van gesofistikeerde software.
Tot op heden kan ik trouwens nog altijd rekenen op de hulp en ondersteuning van mijn VDAB-coach. Als ik iets wil uittesten bijvoorbeeld, kan ik daarvoor nog altijd terecht in het opleidingscentrum. Ik heb daar ongelooflijke kansen gekregen om die carrièreswitch mogelijk te maken. En ik ben nog elke dag blij dat ik iets kan doen waar ik al sinds mijn jeugd van droomde.’

Op zoek naar een opleiding op maat? Denk dan eens aan VDAB en bekijk hun opleidingen op vdab.be/opleidingen.

Op 10 december overhandigden Vlaamse topambtenaren Frank Geets en Dirk Vanderpoorten in naam van alle medewerkers van de Vlaamse overheid een cheque van 39.533 euro aan Philippe Vandekerckhove, CEO van het Rode Kruis-Vlaanderen. Ook bij VDAB droegen we een steentje bij. Onze directeurs veilden het beste van zichzelf. Van een muzikale teambuilding over een persoonlijke coaching tot een fietstocht met Fons: het aanbod was divers. Samen brachten de VDAB-veilingen 2.724 euro op.

Met het geld helpt het Rode Kruis-Vlaanderen de 7,6 miljoen vluchtelingen die in Syrië achterblijven. Ze doen dat in samenwerking met de Syrische Rode Halve Maan, die zorgt voor voedselhulp, essentiële hulpgoederen als dekens en hygiënekits en medische middelen als ambulances en noodmateriaal. Ze helpen de Syrische Rode Halve Maan ook bij het onderhouden van de opslagplaatsen en betalen mee de benzine om goederen ter plekke te krijgen.

Bekijk het overzichtsfilmpje van alle acties:

Meer over de actie Samen voor Syrië op samenvoorsyrie.be
Meer over de werking van het Rode Kruis-Vlaanderen in Syrië op rodekruis.be

Verschenen in Dag Allemaal op 8 december.

In 2012 kwam Fatjotina Martini (29) naar België om hier, samen met haar Belgische man, aan een nieuwe toekomst te bouwen. Maar door haar gebrekkige talenkennis vond ze geen job. Tot ze in contact kwam met VDAB. Fatjotina vond een uitdagende job dankzij intensieve VDAB-opleiding.

‘Ik had in mijn geboorteland Albanië een master in de rechten behaald en een fijne job. Maar hier in België werd dat diploma gelijkgesteld met een bachelor. Bovendien sprak ik geen Nederlands of Frans’, zegt Fatjotina. ‘Ik besefte dus heel goed dat ik taalopleidingen zou moeten volgen als ik hier werk wou vinden. Ik heb eerst Frans geleerd en begon daarna aan een taalopleiding Nederlands voor anderstaligen in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO).
Na enkele maanden had ik de drie niveaus doorlopen. Maar ik voelde me nog niet zelfzeker genoeg om te gaan solliciteren. Dus schreef ik me in voor een bediendenopleiding bij VDAB in Vilvoorde. Ik vond dat bijzonder interessant omdat het een heel praktijkgerichte opleiding was. Ik kon er niet alleen mijn talenkennis verbeteren, maar leerde er ook met speciale computerprogramma’s werken en administratieve taken verrichten zoals bijvoorbeeld  telefoneren in het Nederlands, vergaderingen bijwonen, enz.’

Stage met verantwoordelijkheid

Aan het einde van haar opleiding mocht Fatjotina een stage doen bij het kantoor van Gerechtsdeurwaarders Modero Brussel. 

‘VDAB had deze stageplaats voor mij uitgezocht. Het was een erg boeiende stage van zes weken. Het was mijn eerste werkervaring hier in België en ik heb er ongelooflijk veel bijgeleerd. Ik werd er echt ingeschakeld in het dagelijkse werk en kreeg ook verantwoordelijkheden. Mijn collega’s waren echt fantastisch. Ze hielpen mij waar nodig en beschouwden mij niet als een stagiaire: ik was echt één van hen. Dat was een heel fijn gevoel en het versterkte mijn zelfvertrouwen.’

‘Ik heb een job!’

De stage was zo succesvol dat het gerechtsdeurwaarderskantoor besloot Fatjotina een contract aan te bieden in het kader van een IBO-opleiding (individuele beroepsopleiding). Dit is een training op de werkvloer waarin de cursist bedrijfsspecifieke kennis opdoet en de garantie krijgt op een vast contract. 

‘Sinds een maand werk ik dus echt bij de gerechtsdeurwaarders en krijg ik ook een volwaardig loon’, zegt Fatjotina. ‘Mijn belangrijkste doel is dus bereikt: ik heb een job! Want nadat ik in België was aangekomen, had ik ook al talloze keren gesolliciteerd via het internet en voor tijdelijke  jobs, maar steeds zonder resultaat. Het was moeilijk…
Na mijn opleiding en stage is alles veranderd. Ik ben ongelooflijk blij dat ik dankzij VDAB de kans kreeg om stage te doen bij een bedrijf dat dicht aansluit bij mijn rechtenstudies in Albanië. Ik heb echt het gevoel dat ik nu op mijn niveau kan werken. Bovendien is werk ook belangrijk voor mijn sociale leven en integratie hier in België. Ik kan opnieuw iets betekenen voor de maatschappij en daar ben ik erg dankbaar om.’

Op zoek naar een opleiding op maat? Denk dan eens aan VDAB en bekijk hun opleidingen op www.vdab.be/opleidingen.

Werk je als arbeidsconsulent of loopbaanbegeleider? Vraag je je af hoe je sociale media kan gebruiken bij arbeidsbemiddeling? Bezoek dan sociaaldigitaal.be. Je vindt er informatie en tips over digitale toepassingen en sociale media. Ook verhalen uit de praktijk ontbreken niet: drie centra voor loopbaanbegeleiding (Stebo, Levanto en Compaan) vertellen waarom en hoe ze sociale media inschakelen bij de begeleiding van hun klanten.

http://sociaaldigitaal.be/lessons-learned/