U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - augustus 2011

Hoe voel jij je als je 24 uur niet online kan? Vertel het ons!

Hoelang geniet jij na van je vakantie? Vertel het ons!

Volgens mijn vrouw ben ik soms een oude knorrepot, een 'grumpy old man', schrijft Martin in het MagEzine. Dat klinkt beter dan oude zeurpiet, maar betekent gewoon hetzelfde. In plaats van me, naargelang mijn leeftijd vordert, aan minder dingen te ergeren, worden het er door de jaren heen steeds meer. Terwijl de gave van het relativeren mij toch overvloedig is toebedeeld, stond ik blijkbaar ook vooraan in de rij toen de ergernis werd uitgedeeld.

Het begint al ’s ochtends als ik naar mijn werk rij. Het kantoor waar ik werk ligt in het centrum van Antwerpen en het is geen geheim dat het bestuur van ’t stad geen aanmoedigingsbeleid voert wat autoverkeer betreft. Met als gevolg dat nagenoeg alle verkeersaders zodanig vol zitten dat er bij het minste verkeerde manoeuvre een verkeersinfarct dreigt dat de volledige stad blokkeert. Het openbaar vervoer krijgt voorrang en daar is niets mis mee. Tenminste, als bepaalde bestuurders van tram en bus zich niet zo brutaal zouden gedragen dat ze argeloze automobilisten van de weg drummen omdat ze groter en sterker zijn. Of voorrang hebben en die ook nemen.

Ik neem al enkele maanden de Turnhoutsebaan om in de stad te geraken. Elke dag opnieuw valt het me op dat die ooit tamelijk mondaine straat vol troep ligt. Papier, kapotgescheurde vuilzakken, lege blikjes, sigarettenpeuken, flessen, afgedankte meubelen, weggesmeten kleding, etensresten. Hoe hard witte, oranje en anderskleurige tornado’s ook hun best doen om de boel proper te houden, de rotzooi blijft hardnekkig terugkeren. Zit de asbak in je auto vol? Smijt maar op straat, iemand anders zal het wel opruimen. Is je blikje cola leeg? Gooi maar ergens neer, wie na ons komt die dan zorgt. Heb je spullen om naar het containerpark te brengen? Zet maar aan de kant van de weg, dan is het lekker iemand anders zijn probleem.

Hoeveel kopjes koffie drink jij op een gemiddelde werkdag? Geen, 2 à 3 of meer dan 3? Vertel het ons!