U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - mei 2011

Eet jij fruit op het werk? En doe je dat dagelijks of eerder sporadisch? Vertel het ons!

boekomslagBen je zwaar aan het solliciteren? Of volop aan het rekruteren? Dan is het boek ‘Haal de kou uit koude prospectie’ van Harmen Stevens -de Vlaamse bewerking van de Amerikaanse bestseller ‘Take the Cold out of Cold Calling’ van Sam Richter- wellicht iets voor jou.

‘Haal de kou uit koude prospectie’ beschrijft hoe verkopers Google -of andere zoekmachines- efficiënt kunnen inzetten om informatie te verzamelen over hun klanten.

Toch zijn niet alleen verkoopsmensen gebaat bij dit boek. De beschreven technieken kan je immers ook toepassen bij het solliciteren en rekruteren. Om interessante bedrijfsinformatie te verzamelen voor je volgende sollicitatiegesprek bijvoorbeeld. Of om een degelijke backgroundcheck van potentiële kandidaten te doen…

Meer info op ubeon

Een Franse rechtbank veroordeelde de zender TFI onlangs tot het betalen van bedragen van 15.000 tot 17.000 euro aan 57 ex-deelnemers van de Franse variant van Temptation Island. Het oordeel van de rechter: de deelnemers werden geregisseerd, moesten al eens iets opnieuw doen en werden ingezet voor een groter commercieel doel. Dat volstaat om te spreken van tewerkstelling, en die moet gehonoreerd worden.

Professor emeritus arbeidsrecht Roger Blanpain kan zich volledig vinden in deze logica. Zo’n uitspraak is volgens hem ook in België mogelijk. Een dertigtal Belgen hebben trouwens een gelijkaardige zaak aangespannen.

(bron: Jobat)

Merken je collega's dat je met het verkeerde been uit bed gestapt bent? In welke zin? En ben je ook minder productief? Vertel het ons!

Terwijl ik dit schrijf, kijkt de sportfanaat in mij met een half oog naar de televisie, aldus Martin in het MagEzine. Daar lopen tweeëntwintig multimiljonairs zich al vijfenveertig minuten zodanig te misdragen dat ik er af en toe met plaatsvervangende schaamte naar kijk.

Best jammer, want in mijn professionele leven leg ik als basketbalcoach graag –en dus vaak– een link naar de sportwereld. Zo beschouw ik een aantal mensen dat voor bedrijf X werkt bij voorkeur als een team. Want ondanks het feit dat collega’s in eerste instantie vooral een stel individuen zijn, is het doel waarnaar ze streven hetzelfde.

Om van zo’n verscheiden troep een homogene groep te maken, heb je een goede coach nodig. Iemand die zijn spelers op hun sterke punten uitspeelt en ervoor zorgt dat ze daardoor optimaal kunnen presteren. Zonder daarbij hun tekorten uit het oog te verliezen. Wat goed is blijven bijslijpen, wat kan verbeteren blijven bijvijlen. En dat met zoveel empathie dat iedereen zich overwegend goed voelt.

Gepost op 2 mei 2011