U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - juni 2010

Vandaag, 30 juni 2010, is uitgeroepen tot internationale Social Media Day.

Eén op vijf werknemers wil op het werk immers zonder probleem kunnen Facebooken, twitteren, privé e-mailen of webwinkelen. Mag dat niet, dan gaan ze liever op zoek naar een andere baan. Dat bleek uit een enquête van de Britse beveiligingsfabrikant Clearswift bij 1600 managers en werknemers uit Groot-Brittannië, Duitsland, Amerika en Australië.

Zou jij je job opgeven omdat je niet volledig vrij mag rondsurfen op het net?

(bron: De Standaard)

Werk je regelmatig thuis? Deze tips zorgen ervoor dat het een efficiënte én fijne dagen worden:

•    Voorkom een langdurig verkeerde houding. Het is niet omdat je slechts af toe thuis werkt, dat je werkplek minder ergonomisch moet zijn dan op kantoor. Zorg voor voldoende beenruimte als je aan een computer zit en plaats je scherm op een comfortabele hoogte en afstand.
•    Maak een werkplanning op zodat je werkt -en pauzeert!- op gezette tijden.
•    Thuiswerken kan soms eenzaam zijn. Spreek daarom af met vrienden of familie voor een kop koffie na het werk.

•    Door thuis te werken verlies je geen tijd in de file en spaar je het milieu. Behoud dat effect en doe je boodschappen te voet of met de fiets: je hebt er tijd voor en het is goed voor de gezondheid!

bron: bizz.be

Je hebt zolang uitgekeken naar je jaarlijkse buitenlandse vakantie, maar nu het zover is, lijkt alles tegen te vallen. Herkenbaar? Dan lijd je mogelijk aan vakantiestress. De symptomen:

  • Je bent nerveus, prikkelbaar en ergert je aan kleine dingen.
  • Je stelt je veeleisend op en maakt veel ruzie met je partner, kinderen of vrienden.
  • Je slaapt slecht en voelt je moe en futloos.
  • Je bent in een sombere stemming en verlangt stiekem terug naar huis.

Hoe die stress vermijden?

  • Prent jezelf vooraf in dat je vakantie niet ideaal zal verlopen. Zo kan je tegenslagen beter relativeren.
  • Ga ervan uit dat je niet alles kan doen. Kies voor minder activiteiten waar je meer tijd voor uittrekt.
  • Wacht niet tot het verlof om eventuele problemen met je partner of kinderen uit te praten.
  • Geef elkaar voldoende vrijheid om ook dingen apart te doen.

bron: ExtraTime

Volgens een onderzoek van de Britse non-profitorganistie Mind ziet 26% van de werknemers er zo tegenop om maandag te gaan werken, dat ze er hun zondag door laten verpesten. Ze hebben last van ‘de zondagsblues’. Deze blues is volgens Mind dé graadmeter van de druk die werknemers onder het huidige economische klimaat voelen.

Heb jij ook last van de zondagsblues? En werd dat erger door de crisis, of net niet?

Bron: express.be

Veel wedstrijden van het WK-voetbal worden tijdens kantoortijd gespeeld. De kans is dus groot dat medewerkers -al dan niet stiekem- hun favoriete team via live streaming op hun kantoor-pc zullen volgen. Maar dat kan zware gevolgen hebben.

Niet alleen is de baas hier waarschijnlijk niet mee opgezet, ook de prestaties van bedrijfsnetwerken kunnen erdoor beïnvloed worden. Applicaties, e-mail- en websystemen zullen mogelijk trager werken -of zelfs crashen!- door overbelasting van het netwerk.

Een verwittigde fan is er…

(bron: De Standaard)

Je kan maar beter geen vakbondsmilitant zijn in het Latijns-Amerikaanse Columbia. Daar werden in 2009 liefst 48 moorden op vakbondsmedewerkers genoteerd. Guatemala en Honduras volgden op de voet, met respectievelijk 16 en 12 ‘vakbondsmoorden’.

Wereldwijd moesten vorig jaar 101 vakbondsmilitanten hun sociale strijd met de dood bekopen. Dat cijfer ligt helaas een derde hoger dan in 2008.

(bron: De Standaard)

Tijd is geld? Het mag wat trager. Dat zeggen de ceo's van onder meer Electrabel, Microsoft, Torfs en Omega Pharma. Zij roepen vanop affiches langs de weg op om veiliger te rijden.

De nieuwe campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) mikt duidelijk op bestuurders van bedrijfswagens. Zij hebben namelijk de reputatie het niet te nauw te nemen met de snelheidsbeperkingen en lopen de helft meer kans om in een ongeval betrokken te raken.

Dat gaat terug op Brits onderzoek uit 1999 en 2001. Recenter onderzoek is niet voorhanden, maar verzekerings- en leasingmaatschappijen bevestigen dat de frequentie van ongevallen bij deze groep hoger ligt.

(bron: De Standaard)

Vandaag staat Nederland voor even stil. De Nederlandse beroepsbevolking heeft massaal vrijgevraagd voor de WK-wedstrijd van Oranje tegen Denemarken.

Volgens een onderzoek dat op de Nederlandse zender NOS werd voorgesteld, nemen niet minder dan 1,2 miljoen Nederlanders vandaag een dagje vrij.

Typisch voor Nederlanders? Of zou jij het ook doen?

(bron: De Standaard)

Op de homepagina kan je stemmen op de vraag waaraan je je ergert. Aan collega's die luid eten, typen of telefoneren. Herkenbaar? Licht hier je mening toe.

Van 1 juni tot 16 juli zetten werknemers in heel Vlaanderen hun beste beentje voor. In het kader van de campagne ‘ik kyoto 2010’ gaan ze duurzaam naar het werk.

Met de trein, de bus, de fiets, te voet of met de carpool... Alles kan, alles mag, zolang autobestuurders maar niet in hun eentje staan aan te schuiven in de file.

Doe jij mee? En wat is je ervaring?

(bron: Metro)

Wat als een collega of je baas een dt-fout schrijft? Vind je hem daarom minder intelligent of denk je: dit kan iedereen overkomen? En vind je het zelf erg als je een dt-fout schrijft of maak je je daar totaal niet druk over?

Soms heeft het zoeken naar de juiste kandidaat iets van een detectiveverhaal, aldus Martin in het MagEzine.Zoals bij de zoektocht naar een ‘dader’ krijgt de speurder een aantalelementen aangereikt waarmee hij het onderzoek kan openen: een al danniet gedetailleerde profielschets, een ruime of beknoptefunctieomschrijving, informatie over de cultuur waarin de nieuwewerknemer terechtkomt en in het beste geval ook nog een aanwijzing inwelk milieu de kandidaat gezocht kan worden.

Met die ingrediënten moet de rekruteerder vervolgens aan de slag.Websites uitpluizen, de database binnenstebuiten keren, vacaturesplaatsen, vrienden en kennissen aanspreken, netwerken aanboren,collega’s en medewerkers bevragen, externe partners inschakelen,concurrenten checken, contacten met onderwijsinstellingen onderhouden,jobbeurzen frequenteren, speciale events bezoeken, online meetingsbijwonen, head hunten. En dat allemaal om tot een long list te komen met kandidaten die in aanmerking komen voor de vacature.

Zou jij blijven werken als je de lotto won? Die vraag wordt in de Verenigde Staten al sinds 1955 aan diverse groepen gesteld. Doorgaans beweerde zo’n 80% van de respondenten te zullen blijven werken. Maar daar komt stilaan verandering in. Sinds de jaren zestig loopt een trend die toont dat steeds meer Amerikanen zouden stoppen met werken als ze veel geld wonnen.

De verklaring? Zelfontplooiing wint aan belang. Amerikanen willen niet werken, maar zichzelf ontwikkelen. Er heerst ook een steeds grotere appreciatie van vrije tijd en een dalende loyaliteit. Men vertrouwt bedrijven steeds minder. Werken om het bedrijf te steunen, zit er dus minder in. Als de Amerikaanse werknemer hard werkt, is het uit economische noodzaak. Niet uit een arbeidsethos.

Wat doe jij als je de lotto wint: verder werken of stoppen?

Bron: Trends