U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - mei 2010

Wat doen de eerste zomerse temperaturen met jou? Werk je dan even graag als anders? Of ga je wel naar je werk, maar zitten je gedachten op een terrasje? Of neem je vakantie omdat je het niet kan houden?

Op de VDAB-homepagina kon je stemmen over deze vraag.

Vaagtaal.nl strijd tegen onduidelijke taal. De Nederlandse taalblog analyseerde daarom 40.000 vacatures op standaardzinnen die geen aanvullende informatie bieden, maar wel meer leeswerk opleveren.

Uit die analyse blijkt onder andere dat één op drie vacatures zich tot ‘actieve’ medewerkers richt. Onzin, vindt Vaagtaal. ‘Het spreekt voor zich dat je niet op zoek bent naar een passieve lapzwans’.

De volgens Vaagtaal 5 meest misbruikte woorden in personeelsadvertenties zijn: actief (30%), resultaatgericht (25%), flexibel (23%), innovatie (22%) en dynamisch (21%).

Bron: Jobat

Vrouwen zijn nog steeds erg pessimistisch wat gelijke kansen op de arbeidsmarkt betreft. Ze vinden dat ze minder carrièrekansen krijgen dan mannen, minder loon voor hetzelfde werk ontvangen en afgestraft worden voor hun zwangerschap. Hun mannelijke collega’s delen die perceptie met mondjesmaat en werkgevers al helemaal niet.

Dit leert een onderzoek van HR-dienstverlener Tempo-Team, uitgevoerd door het onderzoeksbureau InSites Consulting bij een representatieve steekproef van 200 werkgevers en 600 werknemers, waarvan 300 vrouwen en 300 mannen.

Wat vind jij?

bron: standaard.be

Een motivatiebrief bij een cv beslaat maximaal één pagina. Maar het kan ook in 140 tekens. Want na LinkedIn lijkt nu ook Twitter zich een weg te banen naar de jobmarkt. Kan je via Twitter werkelijk een nieuwe job aan de haak slaan?

Daniël Mies van rekruteringsbedrijf USG: ‘Bedrijven die Twitter gebruiken als rekruteringstool zijn nog een kleine minderheid. Het gaat meestal om marketingbedrijven of firma's die veel met social media bezig zijn, ook om zich als bedrijf te promoten’.

Geen nood dus voor wie zich voorlopig liever niet waagt aan de sociale media. Voor de meeste werkgevers voldoen een gewone brief met cv nog altijd best.

Bron: Jobat

Wie ongezond leeft, mag daar best door zijn baas op gewezen worden. Dat vindt althans driekwart van de Nederlandse werknemers. Vier op de tien vinden zelfs dat de baas dit verplicht is.

Moeten werkgevers dan ook hun steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat hun werknemers niet futloos aan hun bureau zitten? Meer dan de helft vindt van wel.

Wat doet jouw baas om je gezondheid en vitaliteit te stimuleren?

Bron: Jobat

Een onderzoek onder duizend Nederlanders door Vacaturebank geeft aan dat 84% tijdens de lunchpauze naar buiten gaat als het weer meezit. 42% doet dat elke dag.

Wat doe jij? Neem je je lunchpauze altijd -of af en toe- buiten? En waar ga je dan heen?

bron: hln.be

Dinsdagmiddag, half twee, zo begint de column van Martin in het MagEzine. Over een half uur krijg ik een sollicitant dus ik neem er nog gauw even zijn motivatiebrief en cv bij. De kandidaat maakte een goede eerste indruk toen ik hem vorige week belde. Ad rem, maar zeker niet onbeleefd. Duidelijk en bondig geformuleerde antwoorden. Best een aangename stem. Behoorlijk enthousiast toen ik hem meldde dat ik hem graag wilde laten langskomen voor een oriënterend gesprek. Nee, ik hoefde de afspraak niet te bevestigen, hij had dag en tijdstip meteen in zijn agenda genoteerd en drie keer onderstreept. ‘U mag op mij rekenen,’ zei hij nog. Maar ik stuurde hem toch een mailtje om de afspraak te bevestigen. Handig, want dan had hij meteen mijn contactgegevens. Altijd gemakkelijk als er iets tussen zou komen.

Terwijl ik zijn cv bekijk, stel ik vast dat deze kandidaat er qua profiel ‘bovenop zit’. Genoeg relevante ervaring, een stevige technische opleiding, interessante cursussen gevolgd, woont in de juiste regio, een logische carrièreopbouw. Het feit dat hij ‘basketbal’ opgeeft als hobby maakt in mijn ogen –nou ja, in de ogen van de basketbalcoach die ik al twintig jaar ben– de cirkel helemaal rond.

Ik noteer nog een vraag die ik zeker niet mag vergeten, leg het dossier van de kandidaat klaar en beantwoord een telefoontje van een collega die informeert naar de sollicitant die ik straks zie. ‘Straks? Sorry, ik dacht dat je hem al had gezien. Laat je me zo snel mogelijk iets weten?’ vraagt ze. Ik beloof haar dat ze vóór het eind van de dag een uitgebreid rapport mag verwachten. ‘Fijn,’ zegt ze en haakt in. Ik begrijp haar opwinding want we zoeken al een hele tijd naar een nieuwe werknemer met zo’n technisch profiel. De medewerkers op haar afdeling snakken naar bijkomende hulp die liefst gisteren was begonnen. Iemand die zo snel mogelijk ‘operationeel’ kan zijn. Waardoor ik dadelijk wist dat ik niet moest komen aanzetten met iemand die nog te veel opleiding nodig had.

 

Werkgevers die het internet afschuimen naar geschikte werknemers zijn vandaag een alledaagse zaak. Maar 270 werknemers die samen online op zoek zijn naar een nieuwe werkgever? Dat is de omgekeerde wereld. En toch. Bedienden Dirk en Daniel gaan de uitdaging aan. Waarom? Dat zit zo. Op 30 juni gaat het licht uit voor hun bedrijf distributiecentrum Logistics Ternat. Dan komen 270 werknemers op straat te staan. Tenzij er vóór die dag een overnemer wordt gevonden, zo dachten Dirk en Daniel. Ze namen het heft in eigen handen en startten de weblog ‘Red Logistics Ternat’.

Daniel: “Vroeger verzorgde ik de blog van de voetbalploeg van ons bedrijf. Dat bracht me op het idee om ook nu een blog te starten. Aanvankelijk was het een ludieke actie waarmee we vooral de directie wilden wakker schudden. ‘Uw werknemers zijn ongerust. Onderneem iets!’ We hadden nooit gedacht dat deze blog zoveel aandacht zou krijgen van buitenaf.” Dirk: “Al snel pikten verschillende regionale kranten en tv-zenders ons ‘verhaal’ op en berichtten erover. We zijn er ons van bewust dat een nieuwe overnemer zoeken via een blog is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar we voelen ons gesteund door zoveel aandacht. Bovendien hebben we zo tenminste het gevoel dat we iets dóen, en niet zomaar wachten tot het doek valt.”

Bron: MagEzine

Gepost op 3 mei 2010

Volgens een onderzoek van Smart Business Strategies legt driekwart van de bedrijven in ons land het internetgebruik aan banden, aldus het MagEzine. Ze blokken bepaalde sites af zodat het personeel er niet meer op kan of hebben een beleid met afspraken over wat mag en wat niet. Hierbij gaat het niet enkel over porno- en goksites. Ook ‘onschuldige’ sites zoals Facebook, Twitter en YouTube worden geweerd.

De populairste redenen om internet te beteugelen zijn:

  • Vermijden dat pc’s besmet worden met virussen of andere kwaadaardige software: 30%
  • Overbelasting van het computernetwerk tegengaan: 27%
  • Tijdverlies van de personeelsleden voorkomen: 23%
  • Vermijden dat werknemers confidentiële informatie vrijgeven: 2%

Is zo een verbod een goed idee? En kan jij op je werk nog naar Facebook surfen?

Durf ik niet, was nog nooit nodig of heb ik al eens gedaan.

Op de homepagina van de VDAB-site kan je stemmen over deze vraag, hier kan je je mening kwijt.

Gepost op 3 mei 2010

Het jaar 2010 zou wel eens het zwaarste jaar ooit kunnen worden voor de werkgelegenheid in Vlaanderen. Dat voorspelt Fons Leroy, topman van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB, in De Zondag.

"Volgens de recentste schattingen zullen er dit jaar 60.000 werklozen bijkomen", waarschuwt hij. Hij vreest dat nog veel bedrijven zullen overgaan tot herstructureringen met collectief ontslag tot gevolg. In september komen bovendien veel schoolverlaters op de arbeidsmarkt terecht, voor wie de werkloosheid dreigt. Daarnaast blijft de economische groei te laag om nieuwe jobs te creëren. Begin april kwam de teller van het aantal werklozen in Vlaanderen op 205.000 te staan, of 7,4% van de actieve bevolking.

Bron: Metro.