U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - april 2010

Weten je vrienden hoeveel jij verdient? Nee, dat is privé. Of ja, waarom eigenlijk niet?

Op de homepagina van de VDAB-site kon je stemmen over deze vraag, hier kan je je mening kwijt.

Waar ontmoet je de meeste vrienden? Op school, zo blijkt uit een Nederlandse rondvraag. Maar ook collega's en familieleden beschouwen we steeds meer als vrienden.

Gemiddeld hebben we 12 vrienden, waarvan 4 beste maatjes. Een heleboel onder hen ontmoeten we op de schoolbanken, al is het werk en de hobbyclub ook een plaats om nieuwe vriendschappen te verwerven. Zelfs via familie worden nieuwe vriendschappen ontdekt.

Meer dan de helft van de 800 ondervraagden heeft collega's en familie die ze als vrienden beschouwen.

Zijn jouw collega’s ook je vrienden?

bron: hln.be

Steeds meer bedrijven richten open werkplekken in. Werknemers hebben dan geen apart kantoor, maar delen hun werkplek met meerdere collega’s aan een zogenaamd bureau-eiland.

Teveel lawaai, gebrek aan privacy en constante afleiding zorgen er echter voor dat werknemers met zo’n open werkplek, meer stress hebben. Hun productiviteit daalt er zelfs 20 % door. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

Hoe werk jij het liefst: alleen in een afgesloten ruimte of samen met collega's op een open werkplek?

bron: hln.be

Piet Cosemans, bedrijfsdichter en directeur van de kwaliteitsdienst bij VDAB, heeft alweer een nieuw gedicht geschreven.

maak dus ook uw werk lichter

van alles wat is, bestaat iets lichter
zo licht kan het zijn

(zegt de dichter)

zoals de lucht onmetelijk razen kan
maar zich door elke long omhelzen laat,
zo licht kan het heelal dus zijn

en zoals geschiedenis deze eeuw
en deze eeuw vandaag kan zijn, en nu
het stuk dat thans vervliegt,
zo licht kan eeuwigheid zijn

van alles wat is
maak dus ook uw werk lichter.

(in geval van nood, mail de dichter)
 

Wie graag reist, kon tot 7 april solliciteren voor zijn droomjob. Een Iers reisbureau is namelijk op zoek naar een koppel dat zes maanden de wereld rondtrekt op zoek naar de meest luxueuze bestemmingen voor huwelijksreizen in Afrika, Europa, Azië en de Verenigde Staten. Het koppel moet zijn ervaringen in een blog bijhouden en één keer per maand een stuk voor The Irish Times schrijven. Het loon? 20.000 euro.

Meer dan duizend koppels hebben hun sollicitatiebrief ingestuurd. Benieuwd naar wie meedingt naar deze droomjob? Neem dan een kijkje op runawaybrideandgroom.com

Zou jij ooit loopbaanbegeleiding volgen? Geloof je dat dat nuttig kan zijn, of geloof je er niet in. Of denk je dat je dat niet nodig hebt?

Op de homepagina van de site kan je stemmen over deze vraag. Hier kan je je mening kwijt. Shoot!

Oudere werkzoekenden hebben het steeds moeilijker om aan de bak te geraken. Ze moeten opboksen tegen vooroordelen waar ze voorheen niet mee geconfronteerd werden, zo lezen we in het Magezine.

Te duur, vaak ziek en slecht met de computer. Dat zijn volgens Freddy (52), begeleider van de 50+-club in Gent, de drie meest voorkomende vooroordelen van werkgevers over werkzoekende vijftigplussers. Maar dankzij zijn ervaring als 50+-consulent, kan hij ze nuanceren.

“Oudere werkzoekenden zijn niet altijd duurder dan hun jongere collega’s. Door verschillende tewerkstellingsmaatregelen op poten te zetten, probeert de overheid daar een mouw aan te passen. En dat lukt ook vaak. Vijftigplussers zijn ook niet sneller ziek. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ze juist heel loyaal zijn aan hun werkgever en dat het veelal de jongeren zijn die zich regelmatig ziek melden. En dat ze niet genoeg met de computer kunnen werken, gaat ook niet op voor iedereen. Vele vijftigplussers kunnen er goed mee overweg. Ze zijn daarenboven vaak gemotiveerd om bij te leren. Misschien duurt het wat langer voor ze iets nieuws onder de knie hebben, maar dat weegt niet op tegen de vaardigheden die ze wél hebben.”

Wat denk jij over deze vooroordelen?

Geen onderwerp zo gek of er is wel een onderzoek naar uitgevoerd, zo begint de column van Martin in het Magezine. Tik het woord maar eens in op Google: goed voor ruim 8.8 miljoen hits. Daar zitten uiteraard flink wat medische en kwaliteitsonderzoeken tussen, maar het aantal zogenaamde algemene onderzoeken is immens. Enquêtes naar autogebruik, voorkeur van wasmiddelen, welke krantenartikels het eerst gelezen worden, hoe vaak je vrijt, het gewicht van de bevolking, je favoriete vakantiebestemming en noem maar op.

Ik lees de resultaten van dergelijke onderzoeken heel graag, zeker als ze te maken hebben met de sector waarin ik werk. Onlangs verwees de amusante én leerzame website Vaagtaal.nl naar een onderzoek over dooddoeners in personeelsadvertenties. Hé, dacht ik, dat sluit mooi aan bij een vroegere column die ik schreef over lege woorden in sollicitatiebrieven. Nieuwsgierig las ik het artikel. De conclusie? Personeelsadvertenties bulken van de holle frasen, clichés en standaardbegrippen. En een minimum aan oorspronkelijkheid is even uitzonderlijk als een politicus die kan rekenen op het brede vertrouwen van de Vlaamse kiezer. Maar dat is de uitkomst van een ander onderzoek.

 

Op 15 april, de derde donderdag van april, is het weer zover. Secretaressedag. We vroegen in het Magezine aan drie managers of ze van plan zijn om hun secretaresse die dag -letterlijk of figuurlijk- in de bloemetjes te zetten. Manager Steven: “Beslist niet. Voor mij is Secretaressedag zoals Valentijn: pure commercie. En het is oneerlijk. Er wordt toch ook nooit een Bazendag georganiseerd?”

Hoe denk jij over Secretaressedag?

Heel wat bedrijven ondervinden functioneringsproblemen van werknemers als gevolg van alcohol- of druggebruik. De meest voorkomende zijn te laat komen, onregelmatig presteren, ongepast gedrag en ziekteverzuim.

Daarom moet elke organisatie uit de privésector uiterlijk op 1 april 2010 over een preventief alcohol- en drugbeleid beschikken.

Welke preventieve maatregelen kunnen of moeten de bedrijven nemen volgens jou? En is het een goed idee om ze te verplichten een beleid uit te werken?

bron: hln.be