U bent hier

Recht aanvragen op tegemoetkomingen als zelfstandige met een arbeidsbeperking

Werk je als zelfstandige en heb je een arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem? Vraag het recht aan op ondersteunende tegemoetkomingen.

De overheid voorziet tegemoetkomingen voor zelfstandigen die omwille van een arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem aanpassingen nodig hebben om hun job uit te oefenen. 

Om er beroep op te kunnen doen, moet je eerst het recht aanvragen op deze tegemoetkomingen. Heb je het recht gekregen, dan kan je de tegemoetkoming zelf aanvragen.

Zo vraag je het recht aan 

Vul het aanvraagformulier in en bezorg het ons via mail of post. 

Heb je een gezondheidsprobleem van psychische, lichamelijke of zintuiglijke aard, voeg dan deze bewijsstukken toe:

  • Een schriftelijke verklaring waarin je arts vermeldt welk gezondheidsprobleem je hebt en wat de prognose is. 
  • Kopies van documenten die aantonen dat je een gezondheidsprobleem hebt. Bijvoorbeeld: medische verslagen, verklaringen van je school of het CLB, verslagen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap…

Wat gebeurt er na je aanvraag?

We laten je weten of je recht hebt op de tegemoetkomingen die je aangevraagd hebt, en of je er tijdelijk recht op hebt of gedurende je volledige loopbaan. 

Ga je niet akkoord onze beslissing? Dan kan je binnen de 45 dagen een verzoek tot heroverweging indienen. Vul het formulier gemotiveerd verzoek tot heroverweging in en bezorg het ons.

Meer weten

Onze experts helpen je met plezier verder.