U bent hier

Tewerkstelling in de lokale diensteneconomie

Is een gewone job tijdelijk niet haalbaar voor je door een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking? Dan kan je misschien aan de slag gaan in de lokale diensteneconomie. 

'Tewerkstelling in de lokale diensteneconomie' is een ondersteunende maatregel voor wie een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking heeft. 

Wat houdt een tewerkstelling in de lokale diensteneconomie in?

  • Een bedrijf in de lokale diensteneconomie is een bedrijf dat lokale werkgelegenheid biedt aan mensen die moeilijk hun weg vinden naar de arbeidsmarkt.
  • Het gaat bijvoorbeeld over buurtgerichte kinderopvang, fietspunten, energiesnoeiers, vervoers- en boodschapsdiensten...
  • Mag je in de lokale diensteneconomie werken, dan word je aangeworven met een arbeidsovereenkomst die minstens het gewaarborgd minimum maandinkomen garandeert. Je krijgt aangepast werk en wordt deskundig begeleid.
  • Na maximum 5 jaar tewerkstelling in de lokale diensteneconomie zet je de stap naar een gewone job. We begeleiden je hierbij.

We besluiten op basis van een uitgebreid onderzoek of je in aanmerking komt voor een tewerkstelling in de lokale diensteneconomie.

Interesse? Vraag het recht aan op tewerkstelling in de lokale diensteneconomie.

Kies de situatie die op jou van toepassing is: 

Interessant om weten

Werk je in de lokale diensteneconomie en heb je het gevoel dat je klaar bent om terug een gewone job te doen?

  • Dan kan je een doorstroomtraject aanvragen. Tijdens dit traject begeleiden we je bij het zoeken naar een gepaste vacature en krijg je de kans om een bedrijfsstage te doen. Op het einde van het traject beslissen we of je klaar bent voor een gewone job of niet.
  • Geïnteresseerd in een doorstroomtraject? Licht je werkgever hierover in. Samen met je werkgever vul je het aanvraagformulier in. Hij bezorgt het vervolgens aan ons.

Wil je meer info over deze ondersteunende maatregel?

Contacteer ons.