U bent hier

Actief zijn in de arbeidszorg

persoon die in de arbeidszorg werkt
© Shutterstock

Kan je door een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking niet aan de slag in een gewone job of een maatwerkbedrijf? Dan is arbeidszorg misschien een mogelijkheid voor jou.

Wat houdt arbeidszorg in?

 • Kan je niet aan de slag in een gewone job of een maatwerkbedrijf, maar lukt het je wel om enkele uren per week eenvoudige taken uit te voeren? Dan is arbeidszorg iets voor jou.
 • Je voert onder begeleiding eenvoudige taken uit in een in een gewoon bedrijf (tuinbedrijf, bakker...) of een maatwerkbedrijf. Zo kan je je competenties inzetten en verder ontwikkelen.
 • Je wordt niet betaald voor je activiteiten, maar behoudt je uitkering.
 • Een gespecialiseerde bemiddelaar volgt je op tijdens je activiteiten en bekijkt samen met jou of je opnieuw stappen kan zetten naar betaald werk.

We besluiten op basis van een uitgebreid onderzoek of je in aanmerking komt voor arbeidszorg. 

  Interesse? 

  • Contacteer je VDAB-bemiddaar en zeg dat je graag aan de slag wil in arbeidszorg. Heb je nog geen bemiddelaar? Bel naar ons gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur) om een afspraak te maken. 
  • Heb je een goedkeuring gekregen voor arbeidszorg? Dan helpt een gespecialiseerde bemiddelaar je bij het zoeken naar een geschikte arbeidszorgplaats. 

  Opgelet: mag je starten in arbeidszorg en ontvang je een uitkering van RVA? Dan zal je van VDAB een attest 'toelating tot onbezoldigde stage' ontvangen. Je moet dit attest aan je uitbetalingsinstelling (vakbond of Hulpkas) bezorgen.