U bent hier

Tewerkstelling in een maatwerkbedrijf

Is een gewone job niet haalbaar voor je door een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking? Dan kan je misschien aan de slag gaan in een maatwerkbedrijf.

'Tewerkstelling in een maatwerkbedrijf' is een ondersteunende maatregel voor wie een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking heeft.

We besluiten op basis van een uitgebreid onderzoek of je in aanmerking komt voor een maatwerkbedrijf. We houden hierbij rekening met je functioneren, je studies, erkenning door andere instanties...

Interesse? Vraag het recht aan op tewerkstelling in een maatwerkbedrijf.

Kies de situatie die op jou van toepassing is: 

Interessant om weten

  • We komen elke 5 jaar langs om na te gaan of de ondersteuning die je werkgever krijgt voor je tewerkstelling nog correct is. We kunnen de subsidie die voor jou wordt voorzien dan aanpassen. Bovendien bekijken we of je kan doorstromen naar een gewone job.
  • We kunnen ook vroeger langskomen op vraag van jou of je werkgever. Dit kan als je medische of psychosociale situatie verandert of zodra je twee jaar in het maatwerkbedrijf werkt.
  • Werk je in een maatwerkbedrijf en heb je het gevoel dat je klaar bent om terug een gewone job te doen?
    • Dan kan je een doorstroomtraject aanvragen. We begeleiden je bij het zoeken naar een gepaste vacature en je krijgt de kans om een bedrijfsstage te doen. Op het einde van het traject beslissen we of je klaar bent voor een gewone job of niet.
    • Geïnteresseerd in een doorstroomtraject? Licht je werkgever hierover in. Samen met je werkgever vul je het aanvraagformulier in. Hij bezorgt het vervolgens aan ons.

Wil je meer info over deze ondersteunende maatregel?

Contacteer ons.