U bent hier

Koffie met de Toekomst XL Persoonlijke ontwikkeling: Mediteren op het werk

Primaire tabs

Wat is het?

Inzicht in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest door  Dr Steven Laureys. 

Professor Steven Laureys is neuroloog én een absolute wereldautoriteit op het gebied van bewustzijn. Hij voert onderzoek naar de effecten van meditatie op het brein en stelde vast dat meditatie in staat is om je brein én je leven te veranderen.

Werkt meditatie of is het zweverig tijdverlies? Neuroloog Steven Laureys voert al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen. Hiervoor plaatste hij onder meer het brein van meditatie-expert Matthieu Ricard onder zijn scanner. De resultaten waren ronduit spectaculair: Ricard wist zijn gedachtestroom op commando nagenoeg helemaal stil te leggen. Tijdens eerder onderzoek toonde Ricard al het hoogste vermogen tot geluk dat ooit werd gemeten. 

Je moet echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren. Meditatie kan het leven van iedereen veranderen.

Je krijgt inzicht in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest. Daarnaast wordt je via een aantal toegankelijke oefeningen gestimuleerd om zelf te mediteren. Tien minuutjes per dag kunnen al een significant verschil maken. Minder stress en angst, een positieve impact op het immuunsysteem en een scherpere focus zijn slechts enkele bewezen voordelen.

Volg de sessie online via Google Meet met deze link.

Inschrijven is aangeraden, dan krijg je achteraf de presentatie en de opname van de talk.

Wie organiseert het?

Work out Room

Voor wie?

Iedereen die wil bijleren over persoonlijke ontwikkeling en meditatie op de werkvloer

Waar en wanneer?

Online - Work out Room
  • Dit evenement is afgelopen: 16 september 2020 van 15u tot 16u30

Schrijf je in:
Voor meer info: