U bent hier

Koffie met de Toekomst: Hoe kan een armoedesensitief HR-beleid bedrijven versterken?

Primaire tabs

Wat is het?

Koffie met de Toekomst is jouw hapklare dosis inspiratie in de Work out Room.

Werk hebben is geen garantie tegen armoede. Wist je dat er mogelijks mensen in armoede of met een armoederisico in jouw organisatie werken? Zij zijn een kwetsbare groep, maar erg moeilijk te spotten omwille van het taboe rond het onderwerp. Men schaamt zich ervoor en vreest onbegrip, uitsluiting en pestgedrag. Het verstoppen van armoede wil echter niet zeggen dat het zich bij werknemers in een organisatie niet uit: verhoogd personeelsverloop, ziekteverzuim, absenteïsme en verminderde prestaties kunnen allemaal symptomen van armoede of armoederisico zijn. Als werkgever kan je ingrijpen en helpen, en daar heeft iedereen baat bij.

Op deze Koffie met de Toekomst hebben we het Netwerk Tegen Armoede op bezoek. Zij ontwikkelden een traject om bedrijven te helpen bij armoedebestrijding. Samen met de leidinggevenden voeren ze een audit van een halve dag uit naar (dreigende) armoede onder het personeel, stellen ze maatregelen voor en reiken een implementatieplan aan. Reeds meerdere Vlaamse bedrijven kunnen getuigen van de efficiëntie en het nut van dit traject op maat: meer welzijn bij de werknemers, minder absenteïsme, minder verloop. Tijdens deze presentatie zal de case van Thuiszorg Vleminckveld behandeld worden, een van de beste leerlingen in de klas wanneer het op armoedesensitief HR beleid aankomt. 
Zowel Dimitri Durlet, directeur bij Thuiszorg Vleminckveld, Heleen Dom, Partnership Manager NTA en Cindy Van Geldorp, ervaringsdeskundige, zullen ons te woord staan. 

Laat je inspireren door deze toonaangevende maatschappelijke innovatoren! Deelnemen kan via deze link: https://meet.google.com/jyr-tjjs-nwu
Inschrijven is aangeraden, dan krijg je achteraf Netwerk Tegen Armoedes presentatie en de opname van de talk.

Wie organiseert het?

Work out Room

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in hoe we armoede kunnen voorkomen en behandelen door een aangepast HR-beleid? Dan is dit voor jou.

Waar en wanneer?

Online
  • Dit evenement is afgelopen: 21 oktober 2020 van 13u tot 14u

Schrijf je in:
Voor meer info: